כולם אוהבים פנקייק. צילום: מאיה דרין

בול לשבת בבוקר: מתכון לפנקייק אוורירי וחלומי

למאיה דרין יש טריק שהופך את הפנקייקים שלה לנהדרים במיוחד - ועכשיו גם את שלכם

[object Object]

שבת בבוקר ופנקייק זאת מסורת מבורכת ומקודשת אצלינו בבית. עם השנים אני מנסה ומתנסה על מנת לחדש ולרגש את בני ביתי. לעיתים אני מוסיפה טעם וארומה לבלילה או רוקחת רוטב מתוק שילווה את התענוג. הפעם בחרתי להקציף את החלבונים ובכך להעניק לפנקייקים מרקם אווירי וחלומי.

אוורירי וחלומי, צילום: מאיה דרין

מתכון לפנקייק

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 2 כפיות אבקת וניל או תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

  1. מחממים יחד מחצית מכמות החלב (חצי כוס), ואת ההחמאה - עד שהחמאה נמסה, נמנעים מלהרתיח.
  2. מערבבים היטב לבלילה דלילה ואחידה.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  4. מערבבים יחדיו את כל החומרים, למעט קצף החלבונים, עד שנוצרת בלילה חלקה וסמיכה.
  5. מניחים בצד לכמה דקות, על מנת לתת לחומרי התפיחה להתחיל לעבוד.
  6. מקפלים פנימה בתנועות עטיפה את החלבונים המוקצפים. לא מערבבים יתר על המידה, על מנת להשאיר את התערובת אוורירית.
  7. מחממים מחבת פנקייק ומשמנים במעט חמאה.
  8. יוצקים כף בלילה לתוך כל שקע פנקייק, מטגנים על להבה נמוכה על צד אחד (אפשר לעשות זאת כמובן גם במחבת רגילה), מטגנים עד שנוצרות בועות על פני הבלילה ורק אז הופכים לצד השני.
  9. מטגנים על הצד השני למשך דקה קלה בלבד.
  10. מגישים חם בליווי תותים טריים, סירופ מייפל ומה שאוהבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו