"לא העת לדון בכך": מסתמן כי בכחול לבן יתנגדו למתן הטבות מס לראשי הממשלה החליפיים

לאחר שנעדרו מההצבעה על מתן החזרי מס לראש הממשלה בפועל, בכחול לבן מתכוונים לנקוט עמדה נחרצת יותר לגבי ההטבות שלהן זכאי גם בני גנץ • "מאמינים שזו לא העת לדון בנושאים מסוג זה, יש אתגרים גדולים יותר"

גנץ (מקדימה) ונתניהו  // גנץ (מקדימה) ונתניהו  ,
גנץ (מקדימה) ונתניהו // גנץ (מקדימה) ונתניהו

מסתמן כי בכחול לבן יתנגדו להטבות המס לראשי הממשלה החליפיים, לאחר שמוקדם יותר השבוע נעדרו מההצבעה בוועדת הכלכלה על החזרי המס שיקבל ראש הממשלה בפועל. כזכור, ראש הממשלה החליפי כעת הוא יו"ר כחול לבן בני גנץ.

גורמים בכחול לבן אמרו ל"ישראל היום": "מאמינים שזו לא העת לדון בנושאים מסוג זה, יש אתגרים לאומיים גדולים יותר שמחייבים התכנסות כמו מענה לעצמאים, אבטלה ובריאות".

ועדת הכספים אישרה שלשום ברוב קולות את בקשתו ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבלת החזרי מס, שירותים וטובות הנאה שקיבל במסגרת מילוי תפקידו עד לשנת ל-2017, שאינם שכר או קצבה. 8 חברי כנסת תמכו, 5 התנגדו, וחבר כנסת אחד נמנע.

הדיון הגיע לטונים צורמים. במהלך חילופי הדברים תקף ח"כ מיקי זוהר מהליכוד ואמר כי "הם רוצים להפוך את רה"מ לנכה כלכלי, הוא צריך לתפקד בלי לחשוב איך יגמור את החודש". 

במהלך הפסקת הדיון צייץ: "עזבו אתכם ימין ושמאל, צאו מהפוזיציה לרגע. נראה לכם הגיוני שראש ממשלת ישראל - העבודה המורכבת ביותר במזרח התיכון ואולי בכל העולם - ירוויח רק 17 אלף ש"ח נטו בחודש? אין לי ספק שמדובר פה אך ורק ברדיפה אישית כלפי נתניהו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר