באוקטובר האחרון ביקרנו במסעדת "שיינע", מסעדת הדגים החדשה של השף אסף גבאי וזוגתו נטלי. המסעדה הייתה עדיין בהרצה, בחיתוליה אפשר לומר, ועם זאת התרשמנו שתוך זמן קצר המסעדה תהפוך ללהיט. מדובר בבר מסעדה אינטימי בתל אביב, שמתיימר להיות כור היתוך קולינארי של מרוקו, תל אביב, דרום צרפת ופרנקפורט, מטבחים אותם פגש אסף בתחנות חייו הרבות ושנחשב לתמצית כל החלומות שלו ושל זוגתו.
זמן קצר לפני הקורונה הגיעו ב"שיינע", יפה ביידיש, לנחלה ונהנו מפופולאריות רבה, תפוסה מלאה לכל אורך השבוע ובעיקר נהנו לעבוד ולשרת את הסועדים הרבים שהגיעו. ואז הגיע נגיף הקורונה שעצר הכל, טלטל את כל עולם הקולינריה הישראלי, ואת כל העולם בכלל, והותיר הכל בסימן שאלה.
גבאי אמנם השיק לפני כשבועיים שלושה סוג של גרסת טייק אוואי של שיינע, כריכי רחוב על בסיס דגים איכותיים, אבל אנחנו פגשנו אותנו והגענו לשיינע באותו יום רביעי הגדול של פתיחת המסעדות הרשמית ושמענו ממנו מה עבר עליו בחודשים האחרונים.
"באוקטובר האחרון באנו ורקמנו את כל החלומות שלנו לתוך מסעדה אחת", הוא מספר. "הקמנו את הדבר הכי אמיתי שלנו, כל מה שדמיינו, החל מאיך לארח ועד העיצוב והאוכל שנכין, נבשל ונגיש. ביום בהיר אחד באה הקורונה וניפצה לנו את החלום".
חלום בלהות
"בימים הראשונים לא הבנו מה אנחנו הולכים לעשות עם זה", מתוודה השף. "זה היה כמו חלום בלהות. אמרתי לעצמי לא נורא ננוח קצת בבית, נרוויח קצת זמן איכות עם הבנות. אבל בסוף זה הפך לתהליך מאוד קשה. לרגע לא חשבתי על לא לפתוח שוב את המקום שלנו, אני אדם מאוד אופטימי בטבעי, חולם חלומות".
"עברנו המון קשיים בשלושת החודשים האחרונים, היה שלב שכולם אמרו 'תעשה משלוחים' אבל זה הרגיש לי שהאוכל שלי לא יכול לשבת בקופסת פלסטיק בשום צורה. לקראת סוף הקורונה אמרתי שנעשה גרסת 'סטריט פוד' לסנדוויצ'ים. שאנשים יבואו, ייקחו כריך וישבו על ספסל. התחלנו לעשות את זה וזה התחיל לתפוס, אבל אז הודיעו שכבר אפשר לפתוח את המסעדות".
פתחנו מחדש עם דמעות בעיניים
אסף ונטלי לא שיערו כמה גדולה תהיה ההתנפלות על המקום מרגע שנפתחה האפשרות להזמין שוב מקומות לארוחה. "היו לנו דמעות בעיניים", הוא מספר. "הלקוחות היו בטירוף להזמין מקום ליום הראשון. כולם שמחו ותמכו. אנחנו פתוחים מעט זמן יחסית אבל צברנו המון לקוחות קבועים שעודדו אותנו וגרמו לנו להרגיש שמה שאנחנו עושים זו שליחות".
"זה מטורף, פתחנו רק באוקטובר ועברו חודשיים עד שאנשים הבינו מי אנחנו ומה אנחנו. הגענו למצב שבשישי האחרון לפני הקורונה המקום היה מפוצץ, הגענו לנחלה על זה שמכירים אותנו וזה מה שריסק אותי בתחילת הקורונה, פחדתי שלא אצליח להחזיר אנשים חזרה".
עברו שלושה חודשים עד שכולם הכירו אותנו, קהל הגיע יום יום מראשון עד שישי, ואהב אותנו ואת החוויה והאירוח שהצענו. ה'בום' של הקורונה היה קשוח ומרסק. אני אדם אופטימי ומקווה שעם האמת שלי אצלח את הדבר הזה, בתקווה שלא אאלץ לשנות דברים במסעדה או חומרי גלם בשביל להישאר בחיים. כל המהות זה החומרי גלם הטריות והאיכות. לשנות בגלל המצב שהכניס אותנו לברוך כלכלי יהיה מדכא. מקווים שנצא מזה ונמשיך לעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים והכי טובים. מקווה שאנשים יחזרו להיות מה שהם היו עד ה13.3, הכל פה מהנשמה אנחנו רוצים להמשיך לעשות מה שאנחנו אוהבים".
נחלת בנימין 59, תל אביב
שעות פתיחה: כל השבוע מ 18.00 עד אחרון הלקוחות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו