צבא קנדה ביצע לאחרונה בהצלחה ניסוי במערכת MMR של חברת אלתא, חברת הבת של התעשייה האווירית. מדובר בתרגיל ראשון מסוגו שהינו בעל משמעויות רחבות לחברות הביטחוניות הישראליות בכל הנוגע לחיבור לצבאות נוספים ברחבי העולם.
במסגרת הניסוי, שנערך באלסקה, נבדקו המערכות האוויריות של המכ"ם, שמותקן גם במערכת 'כיפת ברזל' ו'שרביט קסמים', כשלראשונה התחברה המערכת הישראלית לרשת של נאט"ו. המשמעות, מסביר אייל שפירא, מנהל מפעל משגב בחברה, היא כי בתעשייה האווירית יוכלו להתמודד עם מכרזים חדשים באירופה והעולם.
"אירופה כולה מצטיידת במערכות אוויריות, מכיוון שהמערכות שנמצאות כרגע בשימוש במדינות השונות מאוד ישנות, מהתקופה הסובייטית. לכן, הדרישה לחיבור לנאט"ו היא תנאי סף במרכזים רבים. עד כה העמידה בתנאי זה הייתה מבחינתנו רק על הנייר, וכעת אנו נכנסים לעולם הרבה יותר רחב ונוכל לספק למדינות השונות מוצר שמאפשר גם הגנה אווירית וגם ארטילריה. מדובר בפריצת דרך חשובה".
הניסוי של צבא קנדה הסתיים בהצלחה. "מבחינתם מדובר בהישג. מדובר בפרויקט של צבא היבשה הקנדי. לאחרונה השלמנו אספקה של עשר מערכות ארטילריה לצבא, וכעת הם בדקו את יכולות ה'מולטי מישן' שלו. הם מאוד מתגאים בכך שצבא היבשה מגן גם על הגבולות וגם על השמים".
חרף העובדה שנגיף הקורונה שיתק את מדינות העולם, עדיין מתקיימים מכרזים לרכישת אמצעי לחימה במדינות השונות, ביניהם על פי פרסומים זרים גם ארה"ב ששוקלת לרכוש סוללות כיפת ברזל נוספות. בתעשייה האווירית מכרו לפני מספר חודשים מערכות מכ"ם לצ'כיה וישנן כמה עסקאות נוספות שנמצאות על השולחן.