שיפודי טופו אננס ובצל במרינדת צ'יפוטלה מעושנת עם בוטנים וזרעי שומשום
להכנת 5 שיפודים
מצרכים:
300 גרם טופו חתוך לקוביות
חצי אננס חתוך לקוביות באותו גודל של הטופו
בצל לבן אחד חתוך לרבעים ומפורק לפלחים
בצל ירוק אחד חתוך למקטעים של 2 ס"מ
2 פלפלי צ'יפוטלה מושרים במים רותחים לחצי שעה (ניתן לקנות במזרח ומערב)
כפית זרעי שומשום
כף בוטנים
כפית מלח גס
כף שמן זית
כף חומץ תפוחים
אופן הכנה:
בקערה אחת שמים את הטופו, האננס ואת שני סוגי הבצל ומערבבים.
במכתש ועלי התחילו לכתוש את פלפלי הצ'יפוטלה עם המלח הגס שיעזור עם העבודה ותוך כדי כתישה הוסיפו את והבוטנים וכתשו טוב הכל למשחה אחת (אם מתקשים עם הכתישה ניתן להוסיף ממי ההשרייה מעט כל פעם).
לאחר שהתקבלה משחה, הוסיפו את שמן הזית ואת חומץ התפוחים, ערבבו ושפכו הכל אל הקערה עם הטופו והירקות ועסו אותם טוב טוב עם המרינדה (אפשר לעשות זאת שעה לפני ההכנה, רצוי כמה שעות מראש כדי שהטעמים יספגו כמה שיותר).
שפדו את הירקות על שיפודים דקים לפי איזה סדר שאתם מעדיפים, כדאי להתחיל עם האננס, לאחר מכן טופו, בצל ובצל ירוק עד שמגיעים לקצה השיפוד, באופן הזה את כל החמישה.
צולים על מחבת גריל או גריל חם כאשר הרשת משוחה במעט שמן כדי למנוע הדבקות, כדאי להיות זהירים כשהופכים את השיפודים מכיוון שהטופו עדין מאוד.
הופכים את השיפוד מצד לצד במשך כמה דקות על שהאננס מקבל צבע קרמלי ומעט שרוף ומוציאים לצלחת הגשה גדולה.

פטריות פורטבלו כרוב סיני ותירס גילי צלויים עם ברביקיו מקסיקני חריף מעושן ודביק
מצרכים:
4 פטריות פורטובלו
1 כרוב סיני/כרוב לבן
2 תירס גילי
1 אבוקדו (אופציונלי)
מצרכים להכנת רוטב הברבקיו-
כפית משחת אצ'יוטה (ניתן לקנות במזרח ומערב)
שתי כפות סויה כהה מתוקה
כף סילאן או מייפל
כף טבסקו הבנרו מעושן
כפית אבקת קארי צהוב
אופן ההכנה:
מערבבים הכל עם מטרפה בקערה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק+ דואגים למברשת קטנה להברשת הירקות ברוטב כשהם על האש.
לפטריות יש להוריד את ה"רגל" ולצלות במשך רבע שעה כשאר הופכים כל דקה ומברישים במעט ברבקיו עד שהפורטבלו יקבלו צבע כהה ואדום מבריק.
את תירס הגילי צולים כמו שהוא ומברישים מסביבו כל הזמן עד שמקבל השחמה יפה.
את הכרוב הסיני/לבן חותכים לרבעים (לא מורידים את השורש- הוא ישמור על צרות הכרוב בזמן הצלייה) ומברישים כל רבע ברוטב הדביק וצולים מכל צד בערך עשר דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע צהוב בוהק.
אפשרות להוסיף גם אבוקדו חצוי לשניים בהנחה על הגריל כפי שהם עם מעט מלח וחלפיניו ירוקים טריים שגם אותם ניתן לצלות כמה דקות מכל צד ולהגיש שלמים.

סלסה בוראצ'ה (שיכורה) של עגבניות והבנרו חריף עם כוסברה טקילה וליים
מצרכים:
2 עגבניות אדומות ורכות
פלפל הבנרו אחד (אם אוהבים מאוד חריף אפשר גם שניים)
רבע צרור כוסברה קצוצה
מיץ מליים אחד (אפשר גם לימון)
חצי כפית מלח
צ'ייסר טקילה (אפשר גם מים)
אופן ההכנה:
את העגבניות ופלפל ההבנרו שורפים כמעט לחלוטין על האש עד שהקליפה נעשית שחורה ומוציאים לכלי ביניים לקירור.
לאחר קירור קל, מקלפים את הקליפה השחורה ובעזרת סכין קוצצים את העגבניות עם ההבנרו הלוך חזור למשך כמה דקות עד שתתקבל סלסה ׳צ'אנקית׳, הוסיפו את הכוסברה הקצוצה והעבירו הכל לכלי הגשה, הוסיפו את מיץ הליים, הטקילה והמלח, ערבבו שוב והניחו בצד.
מי שלא רוצה להשתמש בטקילה- ניתן לשים מים במקום.
כדאי להכין את הסלסה כשעה לפחות לפני ההגשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו