לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה שחל בשבוע הבא, עמותת "שם ונר" קוראת לציבור הישראלי לצאת למרפסות ולהדליק נר זיכרון בערב יום השואה, יום שני, בשעה 19:00 לזכר הנספים. בעקבות משבר הקורונה, לא ניתן לקיים טקסים כפי שנהגנו עד כה, אך גם ברקע תקופה קשה זו, חשוב לזכור את ששת מיליון הנספים, ולהתייחד עם זכרם.
לאור המצב, העמותה מציעה לציין את יום השואה בדרך יצירתית ואלטרנטיבית וליצור נר זיכרון אישי על ידי הורדת תווית עם שם של ניספה, ללא עלות מאתר האינטרנט של שם ונר, להדביקו לנר ולהדליקו בבתים, יחד עם בני המשפחה, להניחו על החלון או המרפסת, וכך לשמור את זיכרון השואה במהלך תקופה קשה זו.
על בית הנר, ישנה מדבקה עם פרטי הנספה וכן קוד שניתן לסרוק על מנת להכיר את סיפורו מקרוב. עד כה אספה העמותה כרבע מיליון שמות וסיפורים וישנם עוד מיליוני נספים שסיפורם טרם סופר. בדרך זו, אפשר להפיץ את זיכרון בשואה, בדרך שונה ומיוחדת, בהתאמה לתקופה זו.

בשנים האחרונות העמותה שיתפה פעולה עם שגרירות צרפת, פולין, קנדה, אוסטרליה, בריטניה וגרמניה בישראל, נשיא המדינה, ראובן ריבלין, שגריר ישראל באו"ם וסגן נשיא העצרת הכללית של האו"ם, דני דנון ומספר ראשי ערים, שהדליקו נר של 'שם ונר' ביום הזיכרון לשואה.
הנרות נמכרים על ידי מפעל בשדרות המעסיק שיקומיות להדבקת התוויות אותן מעניקה העמותה ללא תמורה, כך שאין לה הכנסות ממכירת הנרות. עד כה נאספו כ-200 אלף שמות במאגר. השנה, בצל המשבר, התגייסו לעשייה עשרות מתנדבים ועסקים, ביניהם נשות רמת השרון, שהדביקו תוויות, רשת בתי הספר דרכא, שחילקה נרות זיכרון בבתיהם של קשישים מבודדים ורשת השיווק שופרסל שמחלקת נרות במשלוחי מזון אונליין.
עוד בנושא:
יוזמה: כך תציינו את יום השואה בבית
189,500 ניצולי שואה חיים בישראל
"שרדתי את הנאצים, נשרוד גם את זה"
אלישה יעקובי מייסדת העמותה: "מסקר שערכנו, מצאנו כי 42% מהציבור הישראלי מאמין כי בעוד 50 שנה זיכרון השואה כמעט ויישכח. מטרתנו היא לחזק את מסורת ההנצחה בעזרת הדלקת נרות נשמה אישיים, שכל אח יכול לבצע בביתו ובחיק משפחתו, וכך לחבר את המנהג היהודי להדלקת נרות לעילוי נשמת המת עם הנצחה אישית".
לדברי נורה סיפרמן, מנכ"לית שם ונר: "השנה, לאור המצב ובהתאם לסגר, חשוב לא לוותר על מסורת הדלקת נר זיכרון ולנצל את ההזדמנות בה אנחנו נמצאים בבית, יחד עם בני משפחה וקרובים, לספר את סיפורם של נספי השואה ולהדליק נר לזכרם. רק מתוך זיכרון נבטיח שדבר כזה לא יקרה שוב".