קשר מפתיע נמצא בין סוג הדם לבין הסבירות להידבק בנגיף הקורונה. מחקר רפואי ראשוני, שפורסם בכתב העת המדעי של אוניברסיטת ייל, חושף כי בבדיקת נתונים שנאספו בשלושה בתי חולים בווהאן ושנז'ן שבסין, ישנו קשר שכזה.
שאלות ותשובות על נגיף הקורונה // צילום: משרד הבריאות
על פי הנתונים, בעלי סוג דם A ו-AB נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה המידבקת, בעוד בעלי סוג דם O, הם בעלי הסיכון הנמוך ביותר לחלות במחלה. יש לציין כי החוקרים עצמם ציינו כי מדובר במחקר ראשוני, שמבוסס על נתונים סטטיסטיים, והממצאים הללו אינם סופיים. כמו כן, בשלב זה לא ברור מדוע ישנו קשר שכזה בין סוג הדם לבין הסיכויים להידבק במחלה.
סוג הדם O, המוגן יותר מהמחלה על פי המחקר, הוא סוג הדם הנפוץ בעולם. עם זאת, סוג הדם הנפוץ בישראל הוא A+, הפגיע למחלה.

זהו לא הגילוי החדש היחיד שנוגע לקורונה שהתגלה בזמן האחרון. תוצאות מחקר בשימוש בתרופה האנטי ויראלית רמדסיביר של חברת גיליאד- הראו שיפור במצבם של שני שליש מהחולים שקיבלו אותה - רובם מונשמים או עם סיבוכי המחלה, כך על פי מאמר שפורסם בכתב העת הרפואי היוקרתי ניו אינגלנד מדיקל ג'ורנל (NEJM).
רמדיסיביר היא תרופה אנטיויראלית, המקצרת את משך הזמן שבו הנגיף משתכפל בגוף, של חברת התרופות גילאד שפועלת על מנגנון השיכפול של וירוס הקורונה. היא הוכחה כיעילה בתנאי מעבדה על וירוסים אחרים ממשפחת הקורונה- SARS ו-MERS ולכן נתלו בה ציפיות רבות.
בארץ התרופה ניתנה במסגרת טיפול חמלה לכ-3-4 מטופלים, אחד מהם הוא נהג אוטובוס התיירים (38) החולה הקשה הראשון שאושפז בבית החולים פוריה, החלים ושוחרר. עם זאת בשבועות האחרונים בשל הביקוש הגובר בעולם מציינים רופאים מומחים ישראלים כי אין אפשרות להזמין את התרופה עבור המטופלים.
המחקר מצא כי כעבור 18 ימים ממתן הטיפול נמצא שיפור במדדים נשימתיים אצל 68% מהחולים (36 מתוך 53). עוד נמצא כי יותר ממחצית מהמטופלים שהיו מונשמים, נגמלו ממכונת הה נשמה (17 מתוך 30) וכמעט מחצית מכלל המטופלים שוחררו מבתי החולים. 7 חולים נפטרו במהךלך תקופת המחקר. (שיעור הנפטרים היה גבוה יותר מקרב החולים המונשמים ובני 70 ומעלה). 34 מהמשתתפים במחקר היו מונשמים, מהם 4 מחוברים לאקמו (מכשיר המחליף את פעילות הלב והריאות).