בעקבות ניסיון התאבדות של חולה קורונה מבודד בבית החולים פוריה בטבריה בשבוע שעבר, מפרסם משרד הבריאות הנחיה לקופות החולים- לעקוב מדי יום אחרי מצבם הנפשי של חולי קורונה המאושפזים בביתם.
לפי ההנחיה צוותי הרפואה והסיעוד שנמצאים בקשר יומיומי עם חולים שנמצאים בבידוד בית צריכים לשאול אותם מדי יום: "האם הינך מודאג/ת או מרגישה במצוקה רגשית ממצבך?"
אם המבודדים מדווחים שהם חשים מצוקה צריך להפנות אלינם אנשי מקצוע מטעם הקופה או להפנות אותם למוקדי סיוע המעניקים תמיכה רגשית כמו ער"ן, סהר, עמותה לסיוע לחולי דמנציה (עמד"א) ועמותות נוספות.
ההגבלות החדשות לפי הנחיית הממשלה // עריכה ואנימציה: גלעד דיסטלמן
"החולים השוהים בבידוד מצויים בסיכון מוגבר למצוקה רגשית ואף לסיכון אובדני", כותבת ד"ר טל ברגמן לוי, מנהלת האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות.
מחר (שני) תדון "ועדת הקורונה" בכנסת בהשלכות המשבר על בריאות הנפש. ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה בהסתדרות הרפואית העריך שהקורונה תגרום להיקף נפגעים של כמיליון נפש "האופן שבו הגורמים הממסדיים מתווכים את משבר הקורונה לציבור מעצים את החרדה והקושי ומסכן את בריאותו הנפשית.
אפשר לעשות זאת באופן אחראי ולמנוע פוסט טראומה לאומית שעלולה לפגוע בכמיליון אזרחים ומחיר הטיפול בה יהיה מעל 3 מיליארד שקלים. אם מנהיגינו יראו היום את האזרח וחרדתו, נחסוך מיליארדים בטיפול והפרעת החרדה שתתפתח".
בנייר עמדה של "הקבינט האזרחי", המאגד מומחים, סטודנטים ותובנות של הציבור, שיוצג בכנסת העריכו כי כ-10% מהאזרחים, שהם כמיליון איש, יזדקקו לסיוע בשל ירדה, דיכאון או פוסט טראומה.
"על משרד הבריאות להיערך באופן מובחן להתמודדות עם עלייה משמעותית בהיקף הדרישה לטיפול פסיכיאטרי עוד במהלך המשבר המתמשך. כ-6% מהציבור ידרשו לטיפול בתסמיני PTSD (פוסט טראומה) טיפול שעלותו למדינה כ-5,100 ₪.
4% נוספים ידרשו לטיפול בתסמיני חרדה, טיפול שעלותו למדינה כ-1,400 ₪. לפגיעה בנפש של כמיליון יש גם השלכות על המשק ושוק העבודה הישראלי", אומרים בקבינט האזרחי.