בשעה שבה כל עולם הקולינריה המקומי נמצא במצוקה קשה, החלו מסעדנים רבים לעבור לעבוד במתכונת משלוחים כל עוד זה מתאפשר, גם אם לא היו רגילים לעשות זאת עד עכשיו.
עבורם ועבורכם הגולשים אנו משיקים את מדור "המשלוח היומי", שיסקר מדי יום משלוח או שניים ממקומות שעד לפני ימים ספורים היינו רגילים להגיע אליהם ולאכול ארוחות יוקרתיות, אך "המצב" גרם להם לעבור זמנית, ומי יודע אולי גם לצמיתות, לעולם המשלוחים.
זה עדיין לא המבורגר, המלך הבלתי מעורער של עולם המשלוחים בישראל ובתל אביב בפרט. זה גם לא פיצה, כבודה במקומה מונח ונגיע גם אליה, ועדיין, לאט לאט בלי ששמתם לב, עולם ה"פיתות-בשר" על שלל סוגיהן תפס נתח די משמעותי בעולם המשלוחים.
למה לא בעצם? זה לא המבורגר שלרוב איכותו יורדת במשלוח, זה לא פיצה ש"מאלצת" אותך לאכול מגש שלם אם אתה לבד, וזה מורכב משני מרכיבים אהובים מאוד- בצק ובשר. איפה כבר אפשר ליפול? תוך זמן קצר קמו לא מעט "פיתיות" בעיר ומסביב לה, כך שההיצע הרחב בתוספת המשלוחים המהירים של וולט ותן ביס יעניק לכם שורה תחתונה של אוכל משביע, טעים, זול וחם – וזה בול מה שאנחנו רוצים במשלוח האוכל המנחם שלנו בימים טרופים אלו.
אז בחרנו רנדומלית שלושה מקומות מוכרים מת"א: "מטבח פיתה" מאת מטבח לילה, שחזר אלינו בתום היעדרות של מספר חודשים, בינו ברוטשילד, מיותר לפרט, והאחרון – הפיתות החדשות של רשת "יאשקה". בחנו את שלושתן לפי אותן קטגוריות: מבחן החום, מבחן הסמרטטת (או בשמו המנומס יותר, מבחן הפיתה הרטובה) וציון כללי.
מטבח בפיתה
הרבה בחירה לא הייתה לנו, אז הזמנו את כל סוגי הפיתות: פיתה עם עוף מעושן וצלוי בטאבון עם תבלינים, פיתה קבב מנתח שייטל עם ירוקים בצל ותבלינים, פיתה עם בשר אונטריב אחרי בישול של 8 שעות. בנוסף, הזמנו גם קציצות עיג'ה של "עזרא" מתפוח אדמה, והדבר השלילי היחיד שתקראו בביקורת הזו היא שהן היו מלוחות מדי, אולי השף מאוהב בקונספט המשלוחים, גם אני.
מבחן החום: לצורך הגילוי נאות יש לציין שהמסעדה נמצאת פחות מקילומטר ממקום המגורים שלי, אבל יש מסעדות שיכולות להרוס גם את זה, פה זה לא קרה. הפיתות היו חמות, בנויות היטב, עמוסות מכל טוב ושום מרכיב לא נפגע כתוצאה מהמשלוח.
מבחן הסמרטטת: פיתה אחת, זו עם הקבב, נקרעה על לא עוול בכפה, וגם זה רק בסוף ומעודף מרכיבים. האחרות, חרף היותן עמוסות בבשר ושאר ירקות, לא היו קרובות להתפרק אפילו בלמטה שלהן, שהוא תמיד מתכון לאסון.

פיתה עם בשר בבישול ארוך של מטבח בפיתה // צילום: לירן אוהלי
בינו
אם מדברים על פיתה אי אפשר שלא להזכיר את בינו. סיכוי קטן שאתם לא מכירים את התופעה המצחיקה והמאוד טעימה הזאת. בינו הפך כבר מזמן מסתם דוקטור שקשוקה עם שקשוקה טעימה לכוכב רשת. מעבר לזה, עניין הטעם הוא זה שקובע בסופו של דבר – הזמנו שלוש פיתות, אתגר לא פשוט למשלוח והתוצאות מעניינות.
המנות שטעמנו היו שווארמה כבש בפיתה, סטייק בפיתה ופרגית בפיתה. המנה הטעימה ביותר הייתה הסטייק באופן די מפתיע, השווארמה המוצלחת תפסה בעיניי את המקום השני והפרגית שגם הייתה די מוצלחת אבל לא משהו שלא טעמנו במקום אחר הייתה במקום השלישי מבין שלושת המנות.
מבחן החום: בשר קר שאמור להיות חם הוא אחד הדברים הפחות טעימים ולכן בפני השולח עומד אתגר, צריך לדעת שהבשר לא ממשך להתבשל, לארוז נכון ולשלוח הכי מהר שניתן. באתגר הזה בינו הצליח לעמוד בכבוד, הבשר הגיע חם, הסטייק בפיתה, מנה שגם ככה קשה להצליח בה היה מעולה, רך וטעים.
מבחן הסמרטטת: גם כאן, הצליחו בבינו בפיתה לעמוד באתגר ולדעתי משתי סיבות. הראשונה היא המשלוח המאוד מהיר והשניה – הפיתות איכותיות מאוד וזה בעצם עניין חשוב מאוד כשמזמינים מנה בפיתה. רוב המקומות פחות שמים דגש על סוג הפיתה ויותר על הבשר, כאן יודעים לעשות את זה מכל הכיוונים.

הפיתות של בינו // צילום: שמעון יעיש
יאשקה
טעמתי פיתה פרגית קריספית - נתחי פרגית קראנצ׳ים, אריסה של בית, לימון כבוש, חציל מטוגן, עלי רוקט וטחינה
וגם קבב בלאפה ללא גלוטן. המנות הגיעו ארוזות היטב יחד עם מבחר סלטים וקופסה ענקית של חמוצים. לקינוח קיבלנו גם מוס שוקולד פרווה שהפתיע מאוד לטובה יחסית למאכל שהיה צריך לצאת מהחוק בשנת 1997 יחד עם בנדנות וחולצות בטן.
מבחן החום: הפיתה הגיעה עם דאבל עיטוף + קופסה מיוחדת שבדר"כ מאכלסת המבורגר במשלוחים מפוקפקים. הפרגית נשארה חמה באופן מושלם ולא נתנה למרכיבים הקרים להשפיע עליה
מבחן הסמרטטת: הפיתה עמדה איתנה ולא שקלה אפילו להתפרק. היא נשארה אסופה בחתיכה אחת ממש עד הסוף (4 דקות ובעמידה). ברוך השם. הפיתה הייתה יבשה לגמרי מבחוץ, ללא טביעות אצבעות משומנות, חוץ משלנו, והפגינה יציבות מרשימה.
לסיכום, מכירים את המשחקים האלה של הילדים הקטנים שבסוף בא הורה ואומר "הספורט ניצח ואף אחד לא הפסיד", אז זה בערך המצב פה, חוץ מהקטע של הספורט. הכל היה לנו טעים, כולכן יפות. סורי, תתבעו אותנו.

יאשקה // צילום: נעמה מגורי כהן
השמינו למען האייטם: שמעון יעיש, נעמה מגורי כהן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו