באמצע שנות התשעים, עת הייתי תלמידת קונדיטוריה בבית הספר תדמור, ותל אביב הקטנה הייתה בראשית השגשוג הקולינארי לו אנו כה רגילים היום, שכנה ברחוב יורדי הסירה פינת רחוב הירקון, בואכה נמל תל אביב שטרם התפתח – מסעדת יאקימונו.
הייתה זו מסעדה קטנה, צנועה למראה, חפה מכל עיצוב וקונספט. יאקימונו דאז היתה פשוט מסעדה יפנית מצוינת. כה מצוינת עד כי לעולם לא אשכח את חווית הטעימה הראשונה מתפריט המקום. טעימה זו השאירה עליי רושם עז. אתגרה את החיך, פתחה אפיקים לעולמות חדשים שטרם הכרתי והגדירה לראשונה מטבח יפני בישראל מהו.
היא הייתה לחלוצה וסללה את האפיק לפריחתו של המטבח היפני במחוזותינו.
אבי כהן המסעדן המייסד העביר את המוסד הקטן והצנוע למשכנו ברחוב רוטשילד לפני 20 שנה, ושם פועלת יאקימונו בהצלחה רבה מאז ועד היום.

המורשת שהנחיל כהן זכרונו לברכה לממשיכי דרכו, בעלי המסעדה אלכסנדר כהן בנו, שירלי כהן ונטלי כהן מליניאק, בנותיו. וכן, שלומי לוטן המנהל המיתולוגי, ממשיכה ופועמת בחלל הגדול והאלגנטי. הקפדה יתרה על חומרי גלם איכותיים ביותר, התאמה עדינה ומעודנת של מספר מאוד מצומצם של מנות לחיך הישראלי אך יחד עם זאת הצגת המטבח היפני האותנטי על כל גווניו.
עם השנים החל דור ההמשך של יאקימונו לפתוח את מעגלי הלקוחות ולהוסיף לאלה הנאמנים להם כבר שני עשורים, קהל צעיר וחדש. אחת היוזמות הנהדרות של יאקימונו הוותיקה והמתחדשת היא תפריט טעימות המציע שלל מנות דגל במחיר אטרקטיבי עד מאוד. התפריט מציג לראווה את איכויותיה של יאקימונו, מפאר ומאדיר את שמה גם לאחר למעלה משני עשורים של פעילות.

התפריט מתחדש השנה לכבוד יום הולדתו של קיסר יפן החדש נארוהיטו, החל ב-23.2. יום הולדתו של קיסר יפן המכהן הוא יום לאומי בקיסרות יפן ו נקרא ה- טנו טנאג'ובי.
יום הולדתו של הקיסר וחגיגות ה-20 ליאקימונו רוטשילד הן סיבה נהדרת להשקתו של תפריט טעימות זה, שנבנה הפעם בשיתוף קהל הלקוחות שבחר את המנות האהובות עליו לאורך השנים מתוך מגוון תפריטי הטעימות שהוגשו בעבר.
השנה משיקה יאקימונו גם תפריט קינוחים עשיר, שיתוף פעולה עם הקונדיטור יואב דקלבאום, ותפריט משקאות יפניים חדש שמותאם כמובן למנות שנבחרו.
בין המנות בתפריט הטעימות: מנת סונומונו – מחמצים יפנים, היזיקי ונבטים, אצות ומלפפונים ומבחר דים סאם בשש יחידות: הורנסו מאקי מושי- תרד, טורי מאקי מושי – עוף, גיוזה – עוף, סאקנה אוסוזוקורי - פרוסות דקות של מבחר סשימי עם רוטב פונזו, מאגורו פפר - פרוסות טונה צרובה מפולפלת ופרוסות לימון ברוטב סויה וג'ינג'ר, קורומה אבי - ג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי קרים. גומה סושי מורי- כדורי סושי עטופים גריי מאלט ברוטב השף, ריינבואו ספיישל - רולים עם מבחר דגים קצוצים, מיסו אבורי - ניגירי דוראד רויטל צרוב במיסו, גונקאן סאקנה - אצת נורי, דגים נאים קצוצים, אושינקו ובצל ירוק, ניגירי ספייסי - טונה, טונה ספייסי, שירומי ניגירי זושי - נגירי דג לבן עם רוטב מיסו-יוזו וגונקאן סלמון - סלמון, שרימפס טמפורה, וואסבי קרים

יאקימונו משיקה גם תפריט קינוחים חדש, שיתוף פעולה עם הקונדיטור המצליח יואב דקלבאום מאזור התעשייה עמק חפר, הכולל שש קינוחים שונים: שוקורטו סאקה - עוגת שוקולד עשירה עם סאקה מעוטרת בדפי שוקולד עם תה ירוק, יוזו בורו - כדורי קרם יוזו ולימון על קרם אנגלז פיסטוק וטוויל בוטנים, שוקורטו קויישי - חלוק נחל מוס שוקולד מריר עטוף גנאש שוקולד חלב עם טופי מלוח על קרמבל פיסטוק, טרופיקארו קויישי - חלוקי נחל משוקולד לבן במילוי מוס מנגו, אננס ופסיפלורה על קרמבל שקדים, טפיוקה ברולה - קרם ברולה טפיוקה מוגש על דפי פילו, בליווי ריבת ג'ינג'ר ופבלובה פירות - מרנג, סורבה ב-3 טעמים ופירות העונה על מצע רוטב פסיפלורה.
התפריט מוגש לזוג סועדים ומעלה.
מחיר: 195 שקלים לסועד.