משתהה באבטחת מאגרי המידע. בית המשפט העליון // צילום: אורן בן חקון

מערכת ניהול התיקים בעליון חשופה לדליפה

המערכת האינטרנטית של ביהמ"ש חשופה לפגיעה בפרטיות • כוללת שמות נפגעות אונס ונושאים ביטחוניים • הרשות השופטת: "טענות חסרות שחר"

בהמשך לפרסומים ב"ישראל היום" על אודות המחדלים בניהול מאגרי המידע של המועמדים לשיפוט (יהלום) ומאגר המידע של כלל השופטים במערכת (שרביט), נחשף כעת כי גם מערכת ניהול התיקים של בית המשפט העליון לא נרשמה כחוק, והיא חשופה לדליפה ופגיעה בפרטיות.

מערכת ניהול התיקים של בית המשפט העליון כוללת את כלל המידע המופיע בתיקים הנידונים בפניו, כולל פרטים אישיים של הנידונים, שמות נפגעות אונס ועבירות מין, שמות ופרטים של קטינים בתיקי משפחה, נושאים ביטחוניים שנידונים בדלתיים סגורות, פרטים פיננסיים ומידע אישי נוסף של עשרות אלפי אזרחים שעניינם נידון בבית המשפט. 

עוד בנושא:

• ה"שרביט" הסודי של השופטים

• חוק וסדר? נחשף המאגר הסודי של המועמדים לכהן כשופטים

• הנהלת בתיהמ"ש: מאגר המידע על המועמדים לשיפוט יירשם כחוק

מדובר במערכת אינטרנטית שיש לה ממשקים עם הרשת הפתוחה, וככזו היא עשויה להיות חשופה לפריצה. הדליפה השבוע של ספר הבוחרים דרך האפליקציה שמעניקה שירותים לליכוד, מלמדת שחשש כזה כלל אינו תיאורטי. שלשום פנתה התנועה למשילות ודמוקרטיה להנהלת בתי המשפט בדרישה שהמאגר יירשם כחוק. 

"מבדיקה אצל רשם מאגרי המידע הובהר כי נכון להיום רשומים על שם הנהלת בתי המשפט ארבעה מאגרי מידע: שרביט, נט המשפט, צוואות ועזבונות, פיקדונות ושיקים", נאמר במכתב ששלח דני סימן, מנהל הפעילות בתנועה. "המערכת לניהול תיקים בבית המשפט העליון, ככל הידוע לנו, אינה כלולה במאגרי מידע אלו. למותר לציין כי החזקת מאגר מידע ללא רישומו כדין מנוגדת לחוק ומדובר אף בעבירה פלילית". 

לדבריו, "לא ניתן להכיל מצב שבו הנהלת בתי המשפט אינה מקיימת את הוראות החוק ופוגעת בפרטיותם של עשרות ואף מאות אלפי אזרחי ישראל שפרטיהם ומידע רגיש על אודותיהם נמצאים במאגר שלא נרשם כדין ולא מפוקח".

פנייה זו נעשית בהמשך למאבק ארוך השנים שניהלה התנועה ושבעקבותיו נרשם לפני כמה חודשים מאגר שרביט, המכיל בתוכו פרטים ומידע על שופטים ועל מועמדים לשפיטה, כפי שפורסם ב"ישראל היום". 

מסדירים את המאגרים

תגובת דוברות הרשות השופטת: "טענות התנועה למשילות משוללות יסוד וחסרות שחר. הנהלת בתי המשפט מבצעת בימים אלה ריכוז והסדרה של מאגרי מידע שעניינם ניהול הליכים בבית המשפט, ורישומם כמאגר אחד בפנקס מאגרי המידע. מהלך זה נוגע לכל הערכאות השיפוטיות, ובכללן למערכת 'ניהול תיקים' של בית המשפט העליון, ללא כל קשר לפניית התנועה. המהלך מבוצע בעצה אחת עם הרשות להגנת הפרטיות ומחייב מעצם טבעו עבודת מטה מקיפה ומורכבת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...