פיצה (אילוסטרציה) | צילום: Getty Images

זה רק נראה פשוט: המדריך לבחירת פיצה

לרגל חגיגות "יום הפיצה הבינלאומי", אחד ממומחי הפיצה הגדולים בעולם, מארק בלו, מנדב טיפים חשובים לבחירת הפיצה המושלמת • אל תפספסו

התשיעי לפברואר מצוין בעולם כיום הפיצה הבינלאומי. וזה בהחלט חג שחוגגים, כי מדובר סך הכל באחד מסוגי המזון האהובים והנפוצים בעולם, אם לא האהוב שבהם. 

למקרה שפספסתם: כל הדילים והמבצעים של יום הפיצה הבינלאומי בישראל

אלא שגם בפיצות, בטח לא תופתעו לגלות, יש רמות שונות של ביצוע וטעם, ולא בכל פיצרייה נקבל את המוצר ברמתו הגבוה ביותר, בלשון המעטה. ברשת "פוקס" האמריקנית, שוחחו עם השף והאייקון האמריקני - איטלקי מארק בלו, שמפעיל בית ספר להכנת פיצות בניו יורק ושנחשב לאחד המומחים הגדולים בארה"ב כטועם של פיצות. 

בלו, שטעם אלפי פיצות במסעותיו ברחבי העולם, הציג חמישה עקרונות יסוד לפיהם כל אדם יכול לדעת האם המקום בו הוא קונה את הפיצה שלו מגיש מוצר טוב וטעים או שמדובר במקום שכדאי להתרחק ממנו. לדבריו "אפשר כמובן לסמוך על המלצות ודירוגי לקוחות, במיוחד אם אתם מזמינים דרך האינטרנט, אבל אם אתם רוצים לאורך השנים לדרג את הפיצריות שאתם מכירים, הנה מספר עצות שיחד יעזרו לכם להתמצא בתחום".

עסקה טובה מידי היא עסקה רעה

מקום שמוכר פיצות במחיר נמוך וסיטונאי צריך לעורר חשד אצל הקונה. זה לא בהכרח אומר שהמוצר גרוע, אבל פיצה, כמו כל מאכל אחר, מצריכה טיפול ומוצרים איכותיים. לכן מוצר זול מידי עלול להעיד על תוצר נמוך מבחינת הטעם והאיכות שלו.

פיצה צריכה להיראות טובה

מגש פיצה טוב ייראה תמיד מעורר תיאבון, אין הכוונה שכל המשולשים נראים אותו דבר כיון שהגבינה היא מאכל "חי" שיש בו שינויים. לכן אפשר שהמשולשים ייראו לא תואמים אבל עדיין טעימים. מנגד אם הקרום מסביב לפיצה נראה חיוור ובטקסטורה של קלקר אחיד חיוור, תצפו שזה גם יהיה הטעם. בתחום הזה אין הפתעות.

חומרים מעובדים מידי

לא פעם הקמח ממנו עשויה הפיצה עובר טיפול כימי כדי שיצא בצק חזק יותר או שיהיה בו יותר גלוטן. פעילות כזו אינה טובה ופוגעת בטעם. לכן במקום בו שקי הקמח של הפיצה מוצגים בפני הלקוחות, נוהג מקובל בפיצריות גדולות בארה"ב, תבדקו את הקמח והאם הוא נראה לכם טוב או לא. באותו אופן כשהחומרים מהם הפיצה שלכם כתובים, תוכלו לא פעם לקבל מוסג על הטיפול והעיבוד שהם עברו. ככלל עיבוד של החומרים משיג תוצאה שנראית יפה אבל לא טעימה וטובה. 

תתרחקו ממוצר שאומרים שהוא טוב כשאתם שיכורים או כחטיף לאוכל זמין

משולש פיצה הוא מאכל לכל דבר ולכל זמן. אם המקום ממליץ לכם על הפיצה כסותם רעב או כשאתם שיכורים הרי שמדובר במוצר לא איכותי. כלל עליו ממליץ מארק בלו, "פיצה אינה אוכל על הדרך אלא ארוחה, בחרו מקום שככה מתנהג".

לריח יש משמעות

לפיצה טובה יש ריח מובחן שמזהים אחרי שטועמים כזו. לכן אם ריח הפיצה לא נראה לכם מספיק טוב אבל המגש נראה כמעט בסדר רק שלא ניתן לראות את המוצרים מהם הפיצה מורכבת, הרי שכדאי לכן לקנות משולש אחד בלבד של פיצה עם גבינה קלאסית ללא שום תוספת. כעת תטעמו מהגבינה והרוטב כשהם יחד. אם הטעם אינו טוב, אל תקנו שום מוצר אחר במקום ופשוט תמשיכו הלאה.

צילומי אילוסטרציה: גטי אימג'ס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...