מהומה בכנס משטרתי שעסק באלימות נגד בני הקהילה האתיופית: כמה מבני העדה פוצצו את הכנס והשמיעו קריאות "ראשת מח"ש פושעת". בנוסף, קראו לשוטרים שהיו מעורבים במוות בני העדה "רוצחים". המוחים השמיעו קריאות גנאי ודרשו לקבל תשובות למצוקותיהם.
משתתפי הכנס הטיחו ביקורת קשה גם בראש חטיבת החקירות של המשטרה, והציבו בפניו תמונות אתיופים שנפגעו משוטרים עם הכיתוב ״נרצחו על ידי שוטרים״.
בשל התקרית, החליט יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, לנעול את הכנס. בתגובה, כמה מבני העדה צבעו את הכניסה לבית הפרקליט בו נערך הכנס וניסו למנוע את יציאתם של חימי וראשת מח"ש מהבניין.
בני העדה האתיופית מטיחים ביקורת בראשת מח"ש // צילום: לשכת עורכי הדין
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, מסר: "הכנס אכן היה טעון מאוד. ידענו מראש שיש כאן סוגיה כואבת ומאוד נפיצה אבל רצינו לתת ביטוי ובמה לכאב של קהילת יוצאי אתיופיה. לכן, גם במהלך הכנס ששודר חי ברשת, לא מנענו מפעילים של הקהילה להשמיע דברים קשים. בשלב כלשהו כבר לא היה ניתן לקיים שיח והיה נכון להפסיק את הכנס".
עוד מסר: "בנימה אישית אבקש לומר כי אני מצר על כך שהכנס לא הגיע לסיומו. לשכת עורכי הדין תמשיך לעסוק בנושאים חברתיים גם אם הם כואבים ושנויים במחלוקת".
בני העדה את כאבם והטיחו מילים קשות במשטרה ובמחלקה לחקירת שוטרים, ודרשו לקבל תשובות בעיקר לגבי הימשכות חקירתו של סלמוןן טקה ז"ל, שכמה מבני משפחתו נכחו באולם.
כזכור, בקיץ האחרון, התקיימו מחאות אלימות של יוצאי אתיופיה בכל רחבי הארץ, בעקבות מותו של סלומון טקה, שנורה על ידי שוטר. המוחים קראו נגד האלימות שמפגינים השוטרים כלפי בני הקהילה והיחס המפלה של הרשויות.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "בעקבות האירוע שהתרחש הערב במהלך הכנס בעניין יוצאי אתיופיה בלשכת עורכי הדין בת"א, שהביא להפסקתו של הכנס, מבקשים היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה להדגיש כי הם מגבים את עבודתה של ראשת מח"ש, גב' קרן בר מנחם, ומחזקים את ידיה ואת ידיהם של כלל ציבור פרקליטי ישראל.
"התפרעויות, בריונות והשמצות למיניהן ברחוב או ברשתות החברתיות לא יסיטו איש מפרקליטינו מלפעול בדרך מקצועית, ישרה והגונה, ועפ"י הראיות בלבד. זוהי המחויבות שלנו לאזרחי מדינת ישראל, לאינטרס הציבורי ולשלטון החוק שאך ורק עבורם אנו פועלים. ציבור הפרקליטים, העוסקים לילות כימים באכיפת חוק ועשיית צדק, לא יירתעו משום לחץ בלתי ענייני.
"הפרקליטות בכלל, והמחלקה לחקירות שוטרים בפרט, תמשיך לעשות מלאכתה נאמנה בשירות הציבור, בלא מורא. חקירות תנוהלנה אך ורק במטרה להגיע לחקר האמת, ושיקולי התביעה בבואה להעמיד לדין חשוד כזה או אחר יהיו לעולם מקצועיים בלבד, כפי שהיו עד כה".