פילבר בחקירתו: "מיזוג בזק-yes לא חריג"

תמלול נוסף מעדותו של עד המדינה בתיק 4000 שהגיע לידי "ישראל היום", ממשיך לחזק את עמדת רה"מ • היום: החלק האחרון בשימוע, שיעסוק בתיק 1000

עד המדינה שלמה פילבר // צילום: יוסי זליגר // עד המדינה שלמה פילבר // צילום: יוסי זליגר ,
עד המדינה שלמה פילבר // צילום: יוסי זליגר // עד המדינה שלמה פילבר // צילום: יוסי זליגר

חלקים נוספים מעדותו של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר, המוגדר כיום עד מדינה בתיק 4000, ממשיכים לחזק את גרסת סנגורי ראש הממשלה נתניהו.

בתמליל מתוך עדותו של פילבר במשטרה, שנחשף כאן לראשונה, הוא מתייחס להחלטה לאשר את מיזוג בזק־yes, העומדת במרכז החשדות בתיק 4000. פילבר מתעקש כי לדעתו ההחלטה אינה בעייתית. למרות ניסיונות שונים של החוקרים לדובב אותו בנושא - פילבר חוזר ואומר כי ההחלטה התקבלה משיקולים ענייניים.

עוד בנושא:

פרקליטי נתניהו: "התיקים צריכים להיסגר לאור מה שהצגנו"

האם ליברמן יציל את הימין בדקה ה-90?

נתניהו נועד עם ארדן: "נקצה כוחות נוספים לטיפול באלימות בחברה הערבית"

סער: "איש אינו כופר בתפקידו של נתניהו כיו"ר הליכוד"

"אני רואה משהו שגם מבחינה הגיונית עושה לי שכל. זאת אומרת הוא לא חריגה מהסביר", אמר פילבר ביחס להחלטת המיזוג, בחקירתו ב־21 בפברואר, לאחר שהוא הפך לעד מדינה, "יש פה תהליך שהוא נמשך לאורך שלוש שנים, שעבר את הרשות להגבלים עסקיים, שעבר את זה, שעבר את ההוא, שעשה כל מיני תהליכים, הגיע למשרד לאישור סופי". 

כלומר, להבנתו, המיזוג, עבר שורה ארוכה של אישורים במגוון רשויות ביורוקרטיות, ולכן אין מניעה עקרונית להשלים את אישורו במשרד התקשורת. בהמשך העדות מתייחס פילבר לכך שהיו גורמים במשרד לפניו שעיכבו את אישור המיזוג - למשל המנכ"ל הקודם אבי ברגר - אך הוא מסביר כי הם נהגו כך מתוך ניסיון להשתמש במיזוג כדי לכפות על בזק לקדם רפורמות בטלפוניה, ולא משום שקיימת בעיה עקרונית במיזוג עצמו. 

עד המדינה שלמה פילבר נחשב לעד מפתח בתיק 4000, ולמי שאמור היה לספק למשטרה את "ראיית הזהב" בתיק. העובדה שפילבר נותר עקבי בעמדותיו גם לאחר שהפך לעד מדינה, והוא סבור כי ההחלטות התקבלו משיקולים ענייניים ומקצועיים, עשויה להתברר כקושי משמעותי של התביעה בתיק.

"הטיעונים מוצקים"

בתוך כך, אתמול הסתיים היום השלישי בשימוע של ראש הממשלה בלשכתו של היועמ"ש מנדלבליט ברחוב צלאח א־דין בירושלים. השימוע עסק בהשלמות לתיק 4000, אך עיקר היום נסב סביב תיק 2000.

בסיום השימוע מסר סנגור של נתניהו, עו"ד עמית חדד: "סיימנו את הטענות בתיק 4000. עברנו לאחר מכן להציג את הטיעון בתיק 2000. אנחנו חושבים שבסופו של יום צריכים לסגור את התיקים האלה, ואנחנו מאמינים שכך זה יהיה". סנגורו הנוסף, עו"ד יוסי אשכנזי, הוסיף ש"אנו סבורים כי הטיעונים המפורטים והמוצקים שהוצגו צריכים להביא לסגירה מוחלטת של התיקים".

היום ייערך החלק האחרון של השימוע, שצפוי לעסוק בתיק 1000. כזכור, במסגרת תיק 1000 היועמ"ש חושד כי במשך כ־20 שנה קיבל ראש הממשלה נתניהו טובות הנאה בדמות מתנות (סיגרים, שמפניות ותכשיטים) מאנשי העסקים ג'יימס פאקר וארנון מילצ'ן. צוות ההגנה של נתניהו צפוי לטעון כי החברות בין נתניהו למילצ'ן נמשכה 20 שנה, עוד בטרם היה נתניהו ראש הממשלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר