בנט וגנץ // צילומים: יהודה פרץ, יוסי זליגר

בנט: "למה שנרצה ממשלה בראשות גנץ-לפיד?"

יו"ר כחול לבן אמר הבוקר שלא יפסול ישיבה בממשלה עם בנט ושקד, אך שלא יסכים לשבת עם סמוטריץ' • בנט: "ניכנס לממשלה רק עם הרב פרץ וסמוטריץ'"

שר החינוך לשעבר נפתלי בנט, הגיב הבוקר (חמישי) לדברים שאמר גנץ בריאיון לכאן רשת ב', שאמר שלא יכניס אנשים קיצוניים כמו סמוטריץ' לממשלה שיקים, אבל הוא לא פוסל ישיבה עם בנט ושקד. 

בנט אמר: "החלק הראשון נכון, החלק השני לא יקרה. גנץ, למה אתה חושב שמישהו ירצה בכלל לבוא לממשלה בראשות גנץ-לפיד?

"ולגבי חבריי, הרב רפי פרץ וסמוטריץ', אמנם אנחנו לא מסכימים על הכל, אבל אני אהיה הכי ברור בעולם: איילת ואני לא ניכנס לשום ממשלה ללא הבית היהודי והאיחוד הלאומי". 

עוד בנושא: 

• ערוץ הבחירות המיוחד של "ישראל היום"

ליצמן תקף את לפיד: "הוא מחלה מידבקת"

• בליכוד תקפו את עוצמה יהודית: "שורפים מנדטים"

• הליכוד: נמשיך בקידום חוק המצלמות

• מכירים את המחנה הדמוקרטי? בואו נראה אתכם

• גנץ משנה כיוון: "אקים ממשלה ללא סחטנות"

בריאיון לרשת ב' הבוקר, גנץ הבהיר שהגיע הזמן להקים ממשלה של "הרוב החילוני", להגדרתו. לדברי גנץ, אם מפלגתו תנצח בבחירות, היא תקים ממשלה עם המפלגות החילוניות הגדולות, כלומר הליכוד ללא נתניהו וישראל ביתנו, ולאחר מכן תפנה למפלגות נוספות. 

על השאלה מי מהמפלגות האלה לא מקובל עליו, אמר גנץ: "אנחנו הולכים מהמרכז לצדדים. אין מה לדבר על בל"ד, וגם לא עם אנשים קיצוניים כמו סמוטריץ' – ההליכה שלו לקווים גזעניים לא מקובלת עליי כיהודי", ומה עם בנט ושקד? "אולי כן". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...