הגנרל המצרי בדימוס סמיר פרג' סיפר ביממה האחרונה סיפור מעניין בתגובה לתוכנית לפיד (מחיקת חוב תמורת שליטה של מצרים בעזה). בראיון אמר פרג' כי חודש לאחר מתקפת 7 באוקטובר, הגיע למצרים ראש ה-CIA וויליאם ברנס.
"הוא העלה את הנושא הזה בפני הנשיא א-סיסי, אבל בצורה מצומצמת יותר. שמצרים תיקח אחריות על עזה לחצי שנה, ובזמן הזה תקום או תיבחר ממשלה טכנוקרטית של הפלשתינים. בתמורה מצרים תקבל שלושה מיליארד דולר, ציוד וחטיבת חי"ר ממוכנת. באותו יום הנשיא א-סיסי סירב באופן מוחלט ואמר באותו יום שמי שישלוט בעזה הוא הרשות הפלשתינית".
הגנרל המצרי בדימוס הדגיש: "ההחלטה המצרית אינה לרכישה. לא ב-155 מיליארד דולר ולא ב-200 מיליארד דולר ולא באף סכום".
טראמפ: לפלשתינים לא תהיה זכות לחזור לעזה // פוקס ניוז
נזכיר כי ראש האופוזיציה הציג בוושינגטון תוכנית משלימה לתוכנית של נשיא ארה"ב טראמפ ליום שאחרי בעזה. במרכז תוכניות הרעיון שמצרים תקבל אחריות על עזה למשך 15 שנים, במקביל - חובה החיצוני על סך 155 מיליארד דולר ימחק על ידי הקהילה הבינלאומית.
התוכנית שהציג לפיד גובשה בחודשים האחרונים והיו שותפים לה גורמים מדיניים וביטחוניים. את התוכנית הציג לפיד במסגרת ביקורו בארה"ב לבכירי ממשל טראמפ וסנאטורים בכירים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו