אחד השפים העסוקים ביותר בתקופה האחרונה הוא השף אליאס מטר. מי שמכהן בשנתיים האחרונות כשף מסעדת לוקנדה הנצרתית לא נח לרגע. מטר, חיפאי במקור, הוביל בעבר את מסעדת גאודי בחיפה, דנטה בנצרת וכעת שף מסעדת לוקנדה, מבשל כמה פרויקטים מעניינים במקביל.
לוקנדה השוכנת במלון רמדה בנצרת נהנית ממרפסת רחבת ידיים המשקיפה על נוף עוצר נשימה של העיר. מטבח המסעדה הפועל משעות הבוקר המוקדמות מבוסס על אינטרפטציה של שף אליאס מטר למנות קלאסיות מן המטבח הערבי.
מטר מגיש גם את מנת הקובה המסורתית ביותר באופן משובב לב ומקפיד לתת את הכבוד המגיע לתבשילים מבית אימא. בלוקנדה כל מנה זוכה להתייחסות ויזואלית ולהגשה ססגונית ומודרנית. התפריט מורכב ממנות ערביות מובהקות כמו: חציל אלבאשא - חציל צרוב על האש בשמן פסטו ולימון, קרם פלפל, קרם חציל שחור, טחינה אורגנית, שמן זית, וסלט עגבניות, 46 שקלים. עראייס אלסולטאן- פיתה ממולאת בקבב טרי, טחון במקום עם תיבול ביתי, בתוספת חמוצי הבית, עמבה וטחינה, 52 שקלים, קובה גלילית- מוגשת עם סלט שרי מתובל עם צנובר וגרגירי חומוס בתוספת רוטב טחינה ויוגורט, 59 שקלים.
לצד מנות איטלקיות עם קריצה מקומית וגם מנות איטלקיות קלאסיות כמו: ארנצ׳יני נצרתי- כדורי ריזוטו עשירים בגבינה, מצופים בפירורי לחם וזעתר בלדי, עם קרם לבנה ורוטב עגבניות סיציליאני, 54 שקלים. פיצה נצרתית- בצק פיצה נפוליטנית בתוספת בשר ספיחה ארמנית ברוטב טחינה וסלסה עגבניות, 62 שקלים. פפרדלה ״ירוקה״ עם סלמון טרי - ברוטב אלפרדו ועירית עם קראסט פיסטוק, 64 שקלים.
הקיץ נפתחה לקהל המסעדה השכנה, זינה, שהייתה עד לא מזמן חלל אירועים בלבד. במסעדת זינה יערכו ערבי קונספט אשר במהלכם משתוקק שף מטר לחזור אל מקורותיו ולהגיש תפריט ערבי שמי פשוט ונפלא. בנוסף למנות עליהם גדל, משלב מטר בתפריט המסעדה אלמנטים מן הים המשקפים את חיבתו העזה לדיג.
לוקנדה, זינה - דרך הציונות 29, מתחם בית מלון רמדה, נצרת.