שנת הלימודים בחינוך המיוחד עלולה לא להיפתח כסדרה בשל מחסור של 450 מיליון שקלים, שאותם דורש משרד החינוך ממשרד האוצר.
משרד החינוך טוען כי הגידול במספר הילדים בחינוך המיוחד דורש תקציבים נוספים שיאפשרו את פתיחת שנת הלימודים כסדרה. לדבריו, תקציב משרד החינוך לשנת הלימודים הקרובה אינו משקף את הגידול הטבעי במערכת החינוך המיוחד.
במשרד החינוך טוענים כי בשנת הלימודים תש"פ יתווספו 10,000 תלמידים בחינוך המיוחד וכי מספרם הכולל צפוי להגיע ל־270 אלף תלמידים. מכאן שיש מחסור תקציבי של 450 מיליון שקלים ואם הסכום לא יועבר, ייפגעו השירותים לתלמידים בחינוך המיוחד. שבועיים לפתיחת שנת הלימודים יש מחסור בכיתות חינוך מיוחד ויש הורים שלא קיבלו שיבוץ לילדיהם. כמו כן, המשמעות היא סכנת ביטול יום לימודים ארוך וביטול ועדות השמה ושילוב.
עוד בנושא:
• חוזרים ללימודים עם "ישראל היום"
• הילד עולה לכיתה א', ואתם רוצים שתמונתו תתפרסם?
• אשקלון מציגה: לימוד אנגלית בגן חובה
•מורים? אל תעלו תמונות לרשתות החברתיות
• משנת הלימודים הבאה: הגננות יקבעו את סדר היום ביחד עם הילדים
אתמול קיימה ועדת החינוך של הכנסת דיון במשבר בחינוך המיוחד, שבו קרא ח"כ יעקב מרגי, יו"ר ועדת החינוך, להסתדרות המורים ולארגוני ההורים, לשלב ידיים ולהשבית את מערכת החינוך הכללי, ולא לפתוח את שנה"ל.
עו"ד הדס ארנון־שרעבי מאלו"ט אמרה כי"תלמידי החינוך המיוחד בכלל והתלמידים עם אוטיזם בפרט אינם תלמידים חורגים למשרד החינוך, אלא שווי זכויות וזכאים לקבל את כלל הזכויות המגיעות להם על פי חוק".
משרד האוצר בתגובה: "תקציב משרד החינוך עומד על כ־62 מיליארד שקלים. ככל שהמשרד יצטרך סיוע במציאת משאבים מתקציבו, משרד האוצר ישמח לסייע".
ארגון שמרני יוצא נגד משרד החינוך: "צ'אט הבינה המלאכותית החדש מבצע הנדסת תודעה"
הושקעו מיליונים - המורים לא חייבים להשתתף: המכשולים בדרכה של תכנית הדגל של משרד החינוך
משרד החינוך בבעיה: רק 70% מהמורים הביעו נכונות לחזור ללמד בצפון
קיש מוציא את מקצועות המתמטיקה והמדעים מהמזכירות הפדגוגית - ומעורר סערה במשרד החינוך