תכנית הדגל של משרד החינוך? מורי התיכונים אינם מחויבים להשתתף בהשתלמויות של בינה מלאכותית. משרד החינוך השיק בשבוע שעבר את תכנית הבינה המלאכותית במערכת החינוך, תכנית דגל שהושקעו בה מיליונים ואמורה לעול בכל מערכת החינוך מכיתה ד' ומעלה. לצורך זה נוצרו כלים של בינה מלאכותיים ייעודיים עבור תלמידים ובמשרד החינוך אמרו כי יותר מ-100 אלף מורים עברו הכשרות.
אלא שמכתב חושף כי מורי התיכונים כלל אינם מחויבים להשתתף בהדרכות – וזאת באישורו של שר החינוך יואב קיש. ולא רק זאת, אם המורים ייבחרו לקחת חלק בהשתלמויות או כנסים – זה יהיה על חשבון שעות הלימוד שלהם בכיתה.
על המכתב חתום שלמה הדר, יו"ר החטיבה הפרופסיונלית בארגון המורים שמייצג את הורים בתיכונים ובראשו עומד רן ארז למורים ומורות. הוא כתב: "במסגרת חודש החשיפה ל- AI שמקיים משרד החינוך, הריני להביא לידיעתכם כי סוכם עם שר החינוך כי אין כל מחויבות של עובדי ההוראה להשתתף בהשתלמויות ובכנסים שמשרד החינוך מקיים בנושא".
עוד הוא כתב להם: "לפיכך, הפעילות אינה חובה אך ניתן להשתתף בה מרצון. במקרה כזה, כל פעילות המתקיימת בנושא תיעשה במסגרת השעות הפרונטליות של המורה".
התכנית של הבינה המלאכותית הביאה לזעם אדיר בקרב מנהלים, מורים ורכזי תקשוב. הכלים שפותחו וקיימים נהדרים, אלא שהטמעת התכנית נראית ברמה ירודה. המשרד התגאה בכשלושת אלפים מנטורים שיגיעו לבתי הספר אלא שהם יגיעו רק ל-10 שעות בחודש פברואר בלבד. כלומר, אין סיוע לשאר שנת הלימודים. גם ההכשרות של משרד החינוך בהן התגאה היו בסיסיות ועל פי מורים כללו התנסות של שעה אחת עם הכלים של הבינה המלאכותית.
בנוסף, תכנית הלימודים לא שונתה בכך שתחייב שימוש בבינה מלאכותית וכן בבתי ספר רבים וגם בבתי התלמידים יש מחסור באמצעי קצה כמו מחשבים, טאבלטים אינטרנט ודכומה, בטח במגזר הערבי. בנוסף, המגזר החרדי כלל לא עושה שימוש באמצעים דיגטליים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו