הפיגוע בגבול עזה: כוח תגבורת חיסל פעיל חמאס חמוש ברימונים ובקלצ'ניקוב

במהלך הלילה חצה פעיל חמאס את גדר המערכת לשטח ישראל וירה לעבר כוח לוחמים שהוזעק למקום • מפקד המחלקה נפצע ישירות ושני החיילים האחרים נפגעו קל • כוחות נוספים מגדוד גולני סגרו על המחבל שחוסל מירי נשק קל • באירוע השתמש המפגע ברימון אחד לפחות

תקיפות מזרחית לחאן יונס, צילום: רויטרס

המחבל שניסה לחדור לישראל היה חמוש בקלצ'ניקוב ורימונים והשתמש בלפחות רימון אחד במהלך האירוע - כך מסר הבוקר (חמישי) דובר צה"ל תא"ל רונן מנליס בתדרוך מיוחד בעקבות הפיגוע הלילה בגבול רצועת עזה.

במהלך התדריך מסר מנליס כי הכוח הראשוני שהגיע לא הרג את המחבל. התגבורת שהגיעה למקום, גם היא מגדוד גולני, סגרה עליו והוא נהרג מירי נשק קל. בצה"ל מסרו כי בשלב זה, קיימת הבנה ראשונית שמדובר בפעולה עצמאית של המחבל, שגם פעל לבד פיזית, וגם על דעת עצמו. עם זאת, בצה"ל הדגישו שהתרחש כאן פיגוע על ידי פעיל חמאס במדים. 

לדברי מנליס, בסביבות 02:00 זיהו תצפיתניות התקרבות של חשוד לעבר הגדר באזור כיסופים, היכן שאין גדר עילית חדשה. בעקבות כך, נכנס לפעולה נוהל "פרש תורכי" שמתרחש מדי כמה ימים.

"הכוח הגיע בתפיסה שהוא בא לפרש טורקי סטנדרטי", אמר מנליס, "לנו לא ברור בשלב זה אם הכוח הבין שיש אפשרות שהחשוד חמוש. כשהוא מגיע לשטח, המחבל עומד בשטח ישראל כבר, ומתפתח ירי בינו לבין הכוח. מהירי נפצע באופן ישיר המ"מ, קצין צה"ל, באורח בינוני. שני פצועים קל. אחד פצוע מנזק לעור התוף והשני מרסיס. כתוצאה מירי המחבל פצוע אחד".

במקביל לפיגוע, בצה"ל העלו כוננות בכמה יישובים בעוטף עזה, וכן נשלחו כוחות לאבטוח ולחסימת צירים. בצה"ל מגדירים את האירוע כחריג מפני שהתקרבויות של חשודים לגדר מתרחשות מדי שבוע, ואילו כאן הגיע מחבל חמוש שחוצה אותה ומבצע ירי. 

בהמשך האירוע, עמדת חמאס הותקפה על ידי טנק. כמו כן דווח בכלי תקשורת פלשתיניים על פצצות תאורה ותקיפת מטרות מזרחית לחאן יונס באמצעות מל"טים של צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר