דיווח פלשתיני: ישראל לוחצת על מדינות ערביות להגדיר את חמאס כארגון טרור

לפי העיתון "אל קודס", ישראל לוחצת גם על מדינות אירופיות להצטרף לקמפיין הנרחב • בחמאס גינו את ההחלטה ואמרו כי מדובר בהטיה לטובת ישראל

חמאס // צילום: אי. פי. איי

העיתון "אל-קודס" מדווח הבוקר (שישי) מפי מקורותיו בחמאס בחו"ל, על קמפיין נרחב שישראל מובילה בתקופה האחרונה, כדי ללחוץ על מספר רב של מדינות אירופיות ומדינות אחרות להגדרת התנועה כארגון טרור, מה שיפתח את הדלת למדינות שונות לנקוט בצעד דומה, כפי שעשתה אוסטרליה אתמול אחרי בריטניה.

עוד טענו המקורות כי מאז חתימת הסכמי אברהם, ישראל לוחצת על מדינות ערביות שאיתן חתמה על הסכמי שלום - לנקוט בצעד בכיוון זה. ואולם, לפי הדיווח, מדינות אלה עד כה לא נקטו בפעולה מעשית כלשהי. חמאס מצידו מצפה שאף אחת מהמדינות האלה לא תגיב ללחץ הישראלי. בדיווח לא צוין באילו מדינות בדיוק מדובר. הסכמי אברהם נחתמו עם איחוד האמירויות ובחריין בתחילה, ובהמשך הצטרפו אליהן מרוקו וסודאן.

בשיחה עם העיתון הפלשתיני, המקורות בחמאס חו"ל טענו כי הגדרת הלשכה המדינית של חמאס כארגון טרור באוסטרליה, לאחר שהזרוע הצבאית כבר הוגדרה כך ב-2003, לא הפתיעה את הנהגת חמאס, שהחזיקה במידע על כוונת הממשלה בקנברה לנקוט בצעד זה. זאת, לאור לחץ שהופעל מצד דרגים בכירים בממשלת ישראל.

המקורות הוסיפו כי הקמפיין שממשלת ישראל מובילה נמשך מזה שנים ארוכות -והפך לרציני יותר לפני יותר משנתיים. לפי המקורות, בכירים ישראלים (בהם ראשי הממשלה בתקופה המדוברת - בנימין נתניהו ונפתלי בנט), ניהלו מגעים עם ראשי מדינות כדי ללחוץ עליהם להגדיר את הלשכה המדינית של חמאס כארגון טרור. זאת, במטרה להצר את צעדיו של חמאס ולנסות להשפיע על "התמיכה המדינית, החומרית והעממית" בו.

מנהיג חמאס בעזה סינוואר \ צילום: אי.פי,

כזכור, ממשלת אוסטרליה הכריזה אתמול שהיא תגדיר את חמאס בשלמותו כארגון טרור, כולל את הזרוע המדינית של הארגון. אוסטרליה מצטרפת למדינות אחרות כמו ארצות הברית ובריטניה שנקטו בצעד זה. שרת החוץ של אוסטרליה אמרה שאין מקום במדינתה לאידיאולוגיות של שנאה, ושצריך להתמקד גם בארגונים שמתקצבים את הטרור.

בחמאס גינו את ההחלטה ואמרו כי מדובר בהטיה לטובת ישראל. בנובמבר אוסטרליה הכריזה גם על ארגון הטרור הפרו-איראני חיזבאללה כארגון טרור בשלמותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר