2018 במערכת החינוך: שיא בזכאות לבגרות, יותר מסיימים 5 יחידות במתמטיקה

לפי נתוני משרד החינוך ל-2018, שיעור הזכאות לבגרות עלה לשיא של 70% • בשיעור הזכאים לתעודת בגרות בהצטיינות אין שיפור של ממש • כ-7% מהתלמידים דיווחו על מעורבות באירועי אלימות • שר החינוך פרץ: "מברך את המנהלים ואת המורים על ההישגים המרשימים"

עלייה של 1.7% בשיעור הזכאות לבגרות (למצולמים אין קשר לכתבה) // צילום: יוסי זליגר // עלייה של 1.7% בשיעור הזכאות לבגרות (למצולמים אין קשר לכתבה) // צילום: יוסי זליגר ,
עלייה של 1.7% בשיעור הזכאות לבגרות (למצולמים אין קשר לכתבה) // צילום: יוסי זליגר // עלייה של 1.7% בשיעור הזכאות לבגרות (למצולמים אין קשר לכתבה) // צילום: יוסי זליגר

שיעור הזכאות לבגרות עומד בשנת הלימודים תשע"ח על 70%: משרד החינוך מפרסם הבוקר (חמישי) את נתוני התמונה החינוכית הארצית לשנת הלימודים תשע"ח (2018) וממנה עולה כי שיעור הזכאות לבגרות מגיע לכ- 70%. מדובר בעלייה לעומת שנת הלימודים תשע"ז (2017) אז עמד שיעור הזכאות לבגרות על 68.2%. 

על פי משרד החינוך, מדובר בעליה של 1.7% בשיעור הזכאות לבגרות מבין הלומדים ב- יב': מ: 68.2% ל: 69.9%, שהם עוד כ- 6,000 תלמידים עם תעודת בגרות. נתוני השנה הנוכחית, תשע"ט, טרם עובדו. בשיעור הזכאים לתעודת בגרות מצטיינת, כזו שממוצע הציונים בה הוא מעל 90, אין שיפור של ממש ונרשמה עליה מזערית של 0.3% (תשע"ז: 7.9% לעומת 8.2% בתשע"ח). 

נתוני 'התמונה החינוכית' הוצגו על ידי שר החינוך החדש הרב רפי פרץ, אלא שמי שאחראי להצלחות ולכישלונות הוא למעשה שר החינוך היוצא, נפתלי בנט. האחרון הכריז בתחילת שנת הלימודים תשע"ח על תכנית חדשה באנגלית שתעודד תלמידים לגשת ל-4 ו-5 יחידות לימוד במקצוע, על פי הנתונים- ישנה עליה של 2% בשיעור תעודות הבגרות הכוללות 5 יחידות לימוד באנגלית.

בשנת תשע"ז: 35.7% מהתלמידים סיימו עם אנגלית 5 יחידות ובשנה שעברה, בשנת תשע"ח 37.7% מהם עשו זאת (מדובר ב- 44 אלף תלמידים). 

התכנית 'לתת 5' במתמטיקה היא ותיקה יותר. בתשע"ח היו זכאים 15.5% מקרב תלמידי יב' תעודת בגרות שכוללות 5 יחידות מתמטיקה (18 אלף תלמידים), לעומת 14.3% בשנת תשע"ז – כלומר ביחס לשנת תשע"ז, עליה של 1.3% גם בתעודות הבגרות שכוללות 5 יחידות מתמטיקה.

התמונה החינוכית כוללת 23 מדדים, המציגים את ההישגים של החטיבה העליונה בארבעה אשכולות, ובניהם למידה והישגים, ערכים ואקלים חינוכי (מעורבות חברתית, אלימות), התמידה ונשירה ומדדים אודות הצוות החינוכי. 

שיעור הנשירה של תלמידים ממערכת החינוך נותרה בשיעור של 1.2%, ללא שינוי מהשנה שעברה. במשרד החינוך עדיין צריכים לשים לב לבעיית האלימות בבתי הספר, כ- 7% מהתלמידים דיווחו על מעורבות באירועי אלימות (ירידה של 1% לעומת תשע"ז).

"ההישגים מרשימים"

מדיווחי תלמידים בחטיבה העליונה עולה כי 13% דיווחו כי תלמיד היכה אותם, 10% מהתלמידים דיווחו כי הופצו עליהם שמועות, 5% דיווחו שתלמיד השתמש בחפץ כדי לפגוע בהם ויש גם תלמידים שנסחטו. 

כ-45% מהתלמידים דיווחו על יחסי קרבה ואכפתיות בינם לבין המורים שלהם (תשע"ח) ומדובר בעלייה לעומת השנה שקדמה לה. עם זאת, בחטיבה העליונה רק 42% מהתלמידים ציינו כי למורה חשוב לדעת איך הם מרגישים. 

שר החינוך, הרב רפי פרץ: "אני מברך את המנהלים ואת המורים על ההישגים המרשימים שהם רושמים לאורך השנים. מגמת המצוינות בלימודים מתאפשרת, בין היתר, הודות לרוח הגבית שמעניקה השדרה הניהולית במשרד החינוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר