סקר "ישראל היום": "מגה איחוד בימין" יקבל 19 מנדטים; ליברמן לשון המאזניים

בחירות חדשות? ייתכן שמה שהיה - הוא שיהיה • סקר "ישראל היום" באמצעות "מאגר מוחות" מספק למחנה הלאומי סיבה לחגוג, וגם סיבה לדאגה • איחוד של כל המפלגות הקטנות יקבל 19 מנדטים; איחוד בשמאל לא מביא שינוי משמעותי • הבעיה: בלי ליברמן הימין מקבל 56 מנדטים בלבד

בנימין נתניהו (משמאל למעלה) ואביגדור ליברמן // צילומים: יוסי זליגר, אורן בן חקון, יונתן זינדל/פלאש 90 // בנימין נתניהו (משמאל למעלה) ואביגדור ליברמן // צילומים: יוסי זליגר, אורן בן חקון, יונתן זינדל/פלאש 90 ,
בנימין נתניהו (משמאל למעלה) ואביגדור ליברמן // צילומים: יוסי זליגר, אורן בן חקון, יונתן זינדל/פלאש 90 // בנימין נתניהו (משמאל למעלה) ואביגדור ליברמן // צילומים: יוסי זליגר, אורן בן חקון, יונתן זינדל/פלאש 90

בחירות 2019 ב' נפתחות עם בעיה קשה לבנימין נתניהו ומחנה הימין ועם סכנה מוחשית לאיבוד השלטון. התבטאויותיו האחרונות של יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן לא מותירות מקום לספק: כל עוד הדבר תלוי בו, לא תקום ממשלת ימין. מסקר "ישראל היום" שנערך באמצעות מכון מאגר מוחות בהנהלת פרופ' יצחק כץ, עולה כי ללא ליברמן, גוש הימין לא מצליח לעבור את סף 61 המנדטים - ועומד על 56 בלבד. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      אבל אלו הבשורות הרעות היחידות לימין. מהסקר עולה כי נתון זה כולל את כל מפלגות הימין, שכולן, למעט זהות בראשות משה פייגלין, עוברות את אחוז החסימה - ועדיין, הגוש ללא רוב בכנסת. ואם לא די בזה, גם אם יתרחש "מגה־איחוד" בימין, או איחוד דומה בשמאל - עובדה אחת לא משתנה: ליברמן נותר לשון מאזניים, ובכוחו למנוע הקמת ממשלת ימין.

      רק 4 מנדטים לברק

      הסקר נערך בקרב 507 נשאלים, שהם מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה בו היא 4.3%. ואלה תוצאותיו: הליכוד זוכה ל־31 מנדטים; כחול לבן - ל־30; העבודה בראשות עמיר פרץ מקבלת 8 מנדטים; ומפלגתו של אהוד ברק זוכה ל־4 בלבד. נוסף על כך, איחוד מפלגות הימין מקבל 8 מנדטים, ש"ס מקבלת 6 ויהדות התורה - 7. מרצ בראשות ניצן הורוביץ זוכה ל־6 מנדטים, הימין החדש של נפתלי בנט זוכה ל־4 מנדטים, ליברמן מקבל 7 והרשימה הערבית המשותפת - 9.  

      החדשות הטובות, מבחינת נתניהו, טמונות בתוצאות השאלה הבוחנת את מידת ההתאמה לראשות הממשלה: הוא מוביל בפער גדול עם 35%; אחריו - יו"ר כחול לבן בני גנץ, שמקבל 22%; אהוד ברק מדשדש אחריהם, עם 12% בלבד. 

      הסקר בדק תרחישים שונים בנוגע לאיחודים וחיבורים אפשריים. החיבור שהיה נראה ריאלי יותר לו איציק שמולי או סתיו שפיר היו מנצחים בפריימריז לראשות העבודה, ובעקבות כך העבודה היתה מתחברת עם מפלגתו של אהוד ברק, וכן עם מרצ לריצה ברשימה משותפת - היה יכול לקבל 19 מנדטים. עם זאת, תרחיש זה נראה כעת מעט רחוק יותר, לנוכח בחירתו של עמיר פרץ לראשות העבודה. כך או אחרת, לו היה מתממש, הנפגעת העיקרית היתה כחול לבן, אשר היתה זוכה ל־26 מנדטים בלבד. שאר המפלגות היו נותרות כמעט ללא שינוי, וגם מפת הגושים לא היתה משתנה.

      אולם הדרמה האמיתית נרשמת כאשר בוחנים איחוד בקרב כלל מפלגות הימין. הסקר בחן כיצד היתה נראית מפת המנדטים לו התאחדו הבית היהודי, האיחוד הלאומי, עוצמה יהודית, הימין החדש וזהות. התוצאה המפתיעה: 19 מנדטים, לא פחות. במקרה כזה, הליכוד היה נפגע וזוכה ל־25 מנדטים, וגם הגוש לא היה עובר את 61 המנדטים ללא ליברמן. 

       

       

      תפקיד קריטי בהרכבת הממשלה

      הנתון המובהק שעולה, כאמור, מכל אחת מהאפשרויות - הוא התפקיד הקריטי של ליברמן בעיצוב הממשלה הבאה, במקרה שתוצאות הבחירות יהיו דומות לאלו שבסקר. ליברמן הודיע כי לא יישב עם החרדים, וכי בכוונתו לפעול לממשלת ליכוד־כחול לבן־ישראל ביתנו בלבד. בסקר זה הוא נותר על מספר גבוה של מנדטים לעומת מצבו הנוכחי (5), וזאת אף שכביכול נטש את גוש הימין ואינו מתחייב שימליץ על נתניהו לראשות הממשלה. 

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר