ג'ייסון גרינבלאט // צילום: אי.אף.פי // ג'ייסון גרינבלאט // צילום: אי.אף.פי

ג'ייסון גרינבלאט: "הרשות הובילה עצמה לקריסה כלכלית"

שליח טראמפ למזרח התיכון תקף את ראש הממשלה הפלשתיני שהזהיר מפני המצב האקונומי של הרשות הפלשתינית • "הגיע הזמן שהרשות תיקח אחריות על האזרחים שלה ועל הכלכלה שלה ותפסיק להאשים אחרים"

שליח טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלאט, תקף אמש (רביעי) את ראש הממשלה הפלשתיני הנכנס מוחמד אשתייה, שהזהיר כי הרשות תקרוס כלכלית בקרוב. 

צילום ארכיון: רויטרס

"מר אשתייה טועה, 'מצב הקריסה' לא נגרם לרשות הפלשתינית על ידי אחרים, אלא היא הובילה את עצמה לסיטואציה הזו", צייץ גרינבלאט בחשבון הטוויטר שלו. "הגיע הזמן שהרשות הפלשתינית תיקח אחריות על האזרחים שלה ועל הכלכלה. הרשות הפלשתינית לא יכולה להאשים את ארה"ב ואת כל האחרים באחריות למצב שהיא עצמה גרמה".

"אנחנו עם הגב לקיר"

אתמול ראש הממשלה הפלשתיני מוחמד אשתייה הזהיר מפני קריסה כלכלית של הרשות הפלשתינית כבר בחודש הבא או בחודש שלאחריו זאת לאחר שהפלשתינים החזירו בפעם השלישית את כספי המיסים שגובה עבורם ישראל.

החזרת כספי המיסים בוצעה עקב קיזוז כספי משכורות המחבלים ובני משפחותיהם ותשלום חובות הרשות הפלשתינית לחברת החשמל ומקורות. ״אנחנו עם הגב לקיר. אולי נחזיק מעמד החודש ובחודש הבא. לאחר מכן איני יודע מה יהיה״, אמר אשתייה בראיון לניו יורק טיימס.  

עוד בנושא:

הרשות הפלשתינית חותרת לקונפדרציה עם ירדן?

הרשות הפלשתינית תבקש להתקבל כמדינה חברה באו"ם

השליח גרינבלאט: הרשות הפלשתינית נותנת עדיפות למחבלים

הפלשתינים הודיעו רשמית: "לא נשתתף בוועידת השלום בחודש הבא"

כזכור יו״ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן הכריז לאחר החלטת הקבינט בישראל לקזז את משכורות המחבלים מהכספים המועברים לפלשתינים כי: ״גם אם נגיע לפשיטת רגל ובקופת הרשות ישארו כמה עשרות מיליוני שקלים, נמשיך לשלם את משכורות האסירים ומשפחות השהידים ולא ניקח את הכספים מישראל״. 

"נמשיך לשלם משכורות למשפחות האסירים והשהידים". ראש הממשלה הפלשתיני מוחמד אשתייה // צילום: אי.פי

יש לציין כי במהלך החודשים האחרונים נפגש שר האוצר כחלון עם בכירים פלשתינים בניסיון ליישב את המשבר הכספי עם הרשות הפלשתינית, אולם השיחות הסתיימו במבוי סתום ורוה״מ הפלשתיני מעריך כי הבחירות החוזרות בישראל והשינויים הצפויים בהרכב הממשלה יביאו לדחייה באפשרות למנוע את קריסתה הכלכלית של הרשות הפלשתינית.

בראיון אמר אשתייה: ״אם הישראלים רוצים שהרשות תקרוס, שידחפו לקריסתה. אנו לא נפרק את הרשות. אבל הם יכולים להביא לכך. במקרה כזה – אש"ף ינהל את הרשות הפלשתינית״. אשתייה הסביר בראיון כי סרובה של רמאללה לקבל את הכספים מישראל לאחר קיזוז משכורות האסירים נובע מחוסר רצון הפלשתינים ״לתת לגיטימציה לטענה כי התשלום למשפחות אסירים ושהידים מהווה תמיכה בטרור. אנו לא מסכימים עם הטענה שילדינו הכלואים בכלא הישראלי הם טרוריסטים, ואם נסכים לקבל כספים לאחר קיזוז המשכורות הדבר עלול לחשוף אותנו לתביעות בבתי משפט בישראל ובארצות הברית״. 

אשתייה התייחס בריאיון לסירוב הפלשתינים להגיע לוועידה הכלכלית שיערוך ממשל טראמפ בבחריין וקרא למדינות ערב להחרים גם הן את הארוע: ״הוועידה הזו נולדה מתה ודבר לא ייצא ממנה. ידוע לנו שיש מדינות ערביות שהופעל עליהן לחץ רב והחשש שלהן מתגובת האמריקנים הביאה אותן להודיע שישתתפו בועידה״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...