פותחים את הקיץ: פסטיבל יין לבן

180 יינות לבנים וסמוקים מעשרות יקבים ויבואנים לצד דוכני מזון משתתפים בפסטיבל "לבן על המים" במרינה בהרצליה

חג השבועות המתקרב מבשר את בואו של הקיץ הישראלי, וכמדי שנה באחת עשרה השנים האחרונות אנחנו מקבלים את פני שניהם בפסטיבל WHITE" על המים" שנערך במרינה בהרצליה בהפקה ובארגון החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה ומרכז "איש הענבים, בשיתוף מגזין יין וגורמה.

צילום: גיל קרמר

בשני ימי הפסטיבל שמסתיים הערב (חמישי) מוצגים ומוטעמים לבאים כמאה ושמונים יינות לבנים וסמוקים מעשרות יקבים ויבואנים, לצד דוכני מזון ואלכוהול משלים.

חיים גן, "איש הענבים", מספר על המהפכה שעבר הענף בעשור האחרון: "מי היה מאמין לפני עשר שנים שיהיו לנו כל כך הרבה יינות לבנים ישראליים וברמה כל כך גבוהה. המהפכה קרתה בזכות התבגרות הצרכנים שהבינו שיין לבן מתאים לשתיה באקלים הישראלי הקייצי הרבה יותר מיין אדום, ומההפנמה של היקבים שהיו קשובים לביקוש מצד הצרכנים. אני שמח שהיתה גם לי הזכות לקחת חלק במהפכה הזו בהפקת הפסטיבל הזה, שגדל משנה לשנה, הן בכמות המציגים והן בכמות הצעירים שבאים לבלות ולטעום יינות לבנים נהדרים".

בין המציגים - יקב דלתון, יקב ויתקין, יקב טפרברג, יקבי כרמל, יקב תבור, יקב ברטנורא (איטליה), יקבי הרצוג (ארה"ב), צור סוכנויות, יקב פסגות, יקב שילה, יקב עמק יזרעאל, יקב טוליפ, יקב מאיה, יקב כישור, יקב בראבדו, יקב נטע, יקבי ברקן, יקב נטופה, יינות סגל, יקב היוצר, יקבי ירושלים ועוד.

בשיטוט בין הדוכנים פגשנו את איל בוקסבוים מיקב גוש עציון, שמתמחה ביינות לבנים: "גוש עציון הוא בית גידול פנטסטי ליין בכלל ולענבים לבנים בפרט. בזכות הטרואר שלנו, בגובה של כ-800 מטר מעל פני הים, ענבי היין הלבנים זוכים לטמפטרורה נמוכה בחורף ובלילות, לבציר מאוחר ומפגינים חמיצות נהדרת ופירותיות עשירה".

מן העבר השני לא נפקד גם מקומם של יקבים צפוניים יותר. עומר סיידא מיקב לוריא הגלילי הטעים לבאים ארבעה יינות נהדרים – פינו גריג'יו מרענן בסגנון איטלקי, שרדונה אחד שלא התיישן בעץ ושני שכן ויין חדש מזן הרוסאן שהפגין עושר טעמים ואופי ייחודי.

מצד היבואנים פגשנו את דוד פרז מיקב "MAISON SARELA" שבדרום צרפת, יקב משפחתי שנוסד ב-1922 ומייבא לארץ שני יינות רוזה פרובנסליים, האחד מהם בשם "rose on the beatch", שמורכב מענבי סנסו, גרנאש ומורבדר. "אין מתאים יותר מלשתות יין רוזה קלאסי, צונן פירותי ומרענן, על חוף הים בקיץ הישראלי יחד עם חברים, גם כאלו שלא חובבי יין מובהקים. יש רוח טובה ואוירה נהדרת וכל מה שחסר זה יין טוב שמתאים למזג האוויר", אומר פרז.

במיוחד לאירוע הגיע נתן הרצוג, שותף ומנהל של תאגיד היין האמריקני "רויאל ויינס קורפ", שבדוכן שלו ניתן היה לטעום יינות קליפורניים בדגש על אלו החצי יבשים מסדרת 'ז'נס', שכה אהובים של הקהל הישראלי – שנין בלאן, ריזלינג וזינפנדל לבן וצד יינות פריכים ויבשים יותר מספרד, ניו זילנד וצרפת.

גם חברת ישראקו העמידה דוכן ביריד אך בו לא היה יין אלא אוזו פלומארי, מיצרן האוזו היווני המפורסם שבאי לסבוס. לצד טעימה נקיה הוצע למבלים קוקטיילים שהוכנו במקום על בסיס המשקה האניסי הנפלא הזה בתוספות שונות של לימון, נענע, מלפפון ועוד.

אז מה היה לנו? מזג אויר נהדר עם בריזה מהים, שקיעה רומנטית, מוסיקה נהדרת לאורך כל הערב של די. ג'י מאור נונברג והמון יין צונן, לבן וורוד, רובו ישראלי, שפשוט כיף ללגום על החוף. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר