איש בליכוד לא מאשר עדיין באופן רשמי כי בכוונת הקואליציה הבאה להעביר את חוק החסינות, שיעניק לכלל חברי הכנסת ובהם לראש הממשלה חסינות אוטומטית בפני העמדה לדין. אלא של"ישראל היום" נודע כי כבר בימים אלה מנסים במפלגת השלטון להשיג רוב עצום לחברי הקואליציה בוועדת הכנסת.
באופוזיציה מאשימים כי הסיבה למאמץ של הליכוד טמונה בעובדה שהוועדה תצביע בעד או נגד הסרת חסינותם של חברי הכנסת, אם יעבור החוק והיועמ"ש יחליט על הגשת כתבי אישום.
במקרה כזה, יצטרך היועמ"ש לפנות לוועדה ולבקש את הסרת החסינות, ומכאן השאיפה לרוב שיימנע את הסרתה. על פי המסתמן, ועדת הכנסת תורכב מ־11 ח"כים לקואליציה לעומת 6 לאופוזיציה. באופוזיציה רותחים ודורשים לצמצם את הפער הגדול בייצוג בוועדה.
צוות מיוחד
במקביל לצוות המו"מ של הליכוד, המקיים את המו"מ הקואליציוני להרכבת הממשלה הבאה, פועל בכנסת צוות נוסף מטעם מפלגתו של נתניהו, האחראי על המו"מ עם סיעות האופוזיציה. מטרת הצוות היא לסדר את המבנה הפרלמנטרי ואת הייצוג של המפלגות השונות בכנסת, בוועדות, בנשיאות הכנסת ועוד.
בעוד שמרבית הדברים נסגרו מהר יחסית, כאשר הליכוד, המפלגות השותפות בקואליציה וסיעות האופוזיציה הגיעו להבנות באשר לייצוג הסיעתי בכל מקום, בימים האחרונים נדהמו נציגי האופוזיציה לגלות כי בכל הנוגע לוועדת הכנסת מתעקשים נציגי הליכוד על יחס לא־פרופורציונלי, לדעתם, לטובת חברי הקואליציה שיהיו חברים בוועדה.
ישיבת הפתיחה של הכנסת הנוכחית // צילום: חיים צח, לע"מ
על אף שלוועדת הכנסת תפקידים רבים וחשובים, שעשויים לסייע רבות לתפקוד הפרלמנטרי של הקואליציה ביום־יום, באופוזיציה סבורים כי ההתעקשות של הליכוד על רוב כה גדול לחברי הקואליציה נועדה להבטיח דבר אחד: אחרי שחוק החסינות יעבור, יוכל נתניהו - ואולי גם שאר חברי הקואליציה מהליכוד וממפלגות אחרות הנמצאים תחת אפשרות של הגשת כתב אישום בקדנציה הקרובה - לצלוח בקלות את הרוב הדרוש להשארת חסינותם על כנה.
בליכוד מכחישים
בליכוד דוחים את הטענות בתוקף. לדברי בכיר בליכוד, היחס של 11 לקואליציה לעומת 6 לאופוזיציה הוא היחס המדויק של ועדת הכנסת היוצאת בקדנציה החולפת. בליכוד קראו לנציגי האופוזיציה "לעשות שיעורי בית" ולבדוק אם מדובר בייצוג מופרז, כפי שהם טוענים, או יחס רגיל כפי שטוענים בליכוד.
מנגד, באופוזיציה אומרים כי היחס של 11־6 אכן היה לטובת הקואליציה בכנסת היוצאת, אולם רק אם מחשיבים את נציגי מפלגת ישראל ביתנו, שבתחילת הקדנציה וכן בסופה היו באופוזיציה ולא בממשלה. לדבריהם, כאשר נקבע היחס בראשית הקדנציה, כאשר ישראל ביתנו הייתה בחוץ, הרוב הקואליציוני היה קטן בהרבה.
בליכוד יעניקו שני ראשי ועדה לאופוזיציה - ועדת הכלכלה וכן ועדת ביקורת המדינה. שתיהן ככל הנראה ינוהלו על ידי חברי סיעת כחול לבן. נוסף על שתי הוועדות, תנהל האופוזיציה ועדה קטנה נוספת כמו הוועדה לקידום מעמד האישה או הוועדה למלחמה בנגע הסמים, שינוהלו על ידי אחת הסיעות הערביות.