צילום: gettyimages // מלח מסוכן לבריאות?

"אין ראיות חותכות שמלח מסוכן"

העמדה שמלח מסוכן לבריאות מותקפת ע"י חוקר אמריקני בכיר שקובע כי צריכה מוגברת של מלח לא בהכרח מסוכנת לבני אדם

על פי הנתונים המקובלים כיום בעולם, הורדה של צריכת המלח מהממוצע היומי כיום, שעומד על 8.1 גרם ל-6 גרם ליום, תקטין את הסכנה לחלות בשבץ ב-22 אחוז.

המטרה שהציבו ארגוני הבריאות העולמיים לאנושות בתחום המלח היא לרדת לצריכה של 3 גרם מלח ליום עד שנת 2025. כלומר לצרוך כל יום עד חצי כפית של מלח בלבד. 

אלא שהעמדה הטוענת כי מלח מסוכן לבריאות מותקפת לאחרונה על ידי חוקר אמריקני בכיר שקובע: "אין באמת ראיות חד משמעיות שמלח כל כך מסוכן לאדם". החוקר הוא ד"ר ג'יימס דיניקולאנטוניו, קרדיולוג וחוקר לב וכלי דם מוביל ממכון הלב סיינט לוק מיד אמריקה במיזורי. 

לדבריו, "מה שבאמת מסוכן זה הסוכר, ביחס למלח לצערי כל המחקרים לא ממש הוכיחו שזה המלח ולא השמנת יתר או בעיות אחרות, המתודולוגיה של המחקרים שבדקתי לא הייתה שלמה. אני בכלל בכלל לא בטוח שהרעש סביב מלח מוצדק בכלל". 

ד"ר ג'יימס דיניקולאנטוניו, אינו החוקר היחידי הכופר בקשר בין מלח למחלות. חוקרים רבים מראים כי במזרח אסיה האוכלוסייה צורכת במרקים וברטבים כמו רוטב סויה, כמות גדולה של מלח ובכל זאת היא בריאה. למעשה, כיום שאלת המלח כל כך שנויה במחלוקת עד שקשה לקבוע עמדה ברורה בנושא

המינרל, נתרן כלורי שנקרא מלח, חשוב מאד לגוף האדם ואי אפשר להימנע ממנו לחלוטין. הוא מסייע לגוף להעביר דחפים עצביים, מסייע לתנועה בשרירים ומשמר את רמות הנוזלים בגוף. 

עם זאת, יש חוקרים רבים שטוענים בתוקף שהורדת כמות המלח במאכלים שלנו ובמוצרים התעשייתיים היא מצילת חיים. בין החוקרים המובילים שמקדמים את התפיסה הזו נמצא גם פרופ גרהם מקגרגור, מראשי ארגון הפעולה הבינלאומי להקטנת צריכת המלח. לדבריו: "המלח מעלה את לחץ הדם ולכן הקטנה שלנו בהכרח קשורה לקטנת התקפי לב ומחלות כמו שבץ".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...