בתור אחת ששנים הייתה עסוקה בלהרוס לאמא את המטבח, יצר הסקרנות היה מאוד פעיל אצלי והחלטתי להכין פחזניות אי שם בשנת 2014. זה היה אסון ובסוף בכלל יצאו לי פיתות.
למה אני מספרת לכם את זה? משתי סיבות, האחת היא אל תתייאשו אף פעם והסיבה השנייה היא לעולם לא לתת לסקרנות להרוס לכם במטבח, כי את החתול היא הרגה וגם את הפחזניות שלי.
פחזניות קרם נוגט
קרם נוגט
250 גרם מסקרפונה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות סוכר
150 גרם ממרח נוגט
250 גרם שמנת מתוקה
לפחזניות (בצק רבוך)
150 גרם מים
80 גרם חמאה
חצי כפית מלח
כף סוכר
110 גרם קמח לבן
3 ביצים גדולות
שטרויזל (מוסיף המון לקראנצ'יות)
80 גרם חמאה
80 גרם סוכר
100 גרם קמח
אופן הכנת הקרם
מקציפים במיקסר יחד את כל המצרכים ולאחר קבלת מסה יציבה ונוחה מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר .
אופן הכנת השטרויזל:
טוחנים יחד הכל במג'ימיקס, מרדדים בין שני ניירות אפיה, קורצים עיגול טיפה יותר גדול של הפחזנית שתרצו לעשות ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא רק לאחר שמסת הפחזניות מוכנה ומזולפת על מגש, מוציאים את הדיסקיות הקרוצות ומניחים מעל.
אופן הכנת הפחזניות:
מרתיחים מים וחמאה יחד, מוסיפים קמח ומורידים מהאש. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת מסה אחידה ויציבה. זמן לחמם תנור טורבו על 200 מעלות. מעבירים את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומתחילים לערבב בכדי לקרר את הבצק ( טיפ שעושים כדי שהביצים לא יתבשלו), לאחר מספר דקות מוסיפים תוך כדי ערבוב ביצים בהדרגה.
כאשר הבצק הופך למסה אחידה מעבירים לשק זילוף ומתחילים לזלף על תבנית סיליקון או נייר אפייה. זוכרים את השטרויזל? זה הזמן להוציא מהמקפיא ולהניח דיסקית עם פחזנית ולהכניס לתנור ל-25-35 דקות (אסור בשום אופן לפתוח את התנור).לאחר הוצאה מהתנור נותנים לפחזניות להתקרר וממלאים בקרם שהכנו מראש. כמובן שניתן לחתוך כמוני ולזלף בצורה מושלמת, לפזר אבקת סוכר מעל ואגוזי לוז חתוכים לשניים.