מנהל בית ספר יסודי בבני ברק חלה בחצבת ומאות ילדים, בהם ילדי גנים ותלמידי כיתה א' נקראו להתחסן. צוות אחיות מלשכת הבריאות בתל אביב יצא הבוקר (חמישי) לחסן בשישה גני ילדים, ובמקביל הוקדמו החיסונים לתלמידי כיתה א' באותו בית הספר. יחוסנו גם התלמידים בכיתות הגבוהות שלא חוסנו בשתי מנות כנדרש.
כמו כן, נערכים ניסיונות לאתר עוד מאות אנשים שבאו במגע עם המנהל החולה בבית הכנסת ובאירועי בר מצווה ושבת חתן, כדי להשלים חיסונים אם נדרש. ממשרד הבריאות נמסר: "אתמול התקבל דיווח בלשכת הבריאות תל אביב על תחלואה בחצבת של מנהל בי"ס בבני ברק. נערכה חקירה ולפיה נמצאו כמה מוקדי חשיפה לחולה. בבית ספר - חברת פמי פרימיום התבקשה לבדוק סטטוס חיסוני של התלמידים ולהקדים להיום חיסון ילדי כיתה א'. קיימות עוד שש קבוצות בגני ילדים בביה"ס, שאליהן נשלח הבוקר צוות הלשכה למתן חיסונים. נוסף על כך, החולה נכח בתקופה המדבקת גם באירוע בר מצווה ובאירוע שבת חתן, ובתפילות בבית הכנסת – המשרד יצר קשר עם הנוכחים באירועים והזמנו את כולם להגיע להתחסן בלשכה".
בתוך כך, לשכת הבריאות ברחובות הודיעה על חולה חצבת ששהה בבית משפט השלום בראשון לציון ביום ראשון האחרון, 13 בינואר, בשעות 17:00-07:00 וביום שני למחרת - 14 בינואר - בשעות 23:00-19:00.
חולה חצבת נוסף שהה במכללה למנהל בראשון לציון באודיטריום HUB בבניין משפטים, ביום ראשון 13 בינואר בשעות 24:00-16:00, וביום שני 14 בינואר, בין השעות 21:00-13:00.
כל מי ששהה במקומות אלה ונולד משנת 1957 ואילך ואינו מחוסן בשתי מנות חיסון נגד חצבת, מתבקש לפנות בהקדם ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו, על מנת לברר את הצורך בקבלת חיסון.
שיא התחלואה
מספר הנדבקים עד כה בחצבת עומד על 3,233 איש. שיא התחלואה נרשם בחודשים אוקטובר (948) ובנובמבר (942). בדצמבר האחרון נדבקו 610 איש ובינואר 2019 עד כה דווח על 81 חולים בחצבת.
כפי שפרסמנו ב"ישראל היום" כעשרה אחוזים מהחולים (327) נזקקו לאשפוז בשל מחלתם, 82 סבלו מסיבוך של דלקת ריאות ו-3 סבלו מסיבוך נדיר של דלקת מוח. תינוקת בת שנה וחצי וקשישה בת 82 נפטרו מסיבוכי המחלה.
כמו כן, נודע ל"ישראל היום" שמבקר המדינה יוסף שפירא החל לאסוף נתונים ושוקל לבדוק את הטיפול של משרד הבריאות במשבר החצבת. אנשי משרד המבקר נפגשו עם מומחים למחלות זיהומיות ומומחים לבריאות הציבור קיבלו מידע ושאלו שאלות. אולם טרם התקבלה החלטה רשמית על הליך בדיקה. המבקר בוחן אפשרות לבדוק את התמודדות המשרד בסוגיות נוספות של בריאות הציבור - התמודדות עם מחלות המועברות לבעלי חיים, בהן כלבת, עכברת, לישמניה (שושנת יריחו) ועוד.