אחרי 18 שנות נישואין ושלוש שנים כפרודים, שיתוף פעולה של ארגון יד לאישה מבית אור תורה סטון, בית הדין הרבני בצפת והמשטרה, הביא לג' את הגט המיוחל.
בצעד נדיר התאסף ביום רביעי שעבר, בשעות הלילה, בית הדין הרבני בצפת והתיר את מסורבת הגט. לבני הזוג, שהיו נשואים במשך 18 שנים, יש חמישה ילדים משותפים, אולם התנהגותו של הבעל שאובחן כחולה נפש ומכור, ולקה בהזיות שאיימו על חייה, לא הותירה לג' ברירה. הטיפול הזוגי והניסיונות לשלום בית כשלו, ומאז כבר שלוש שנים שהם פרודים.
לפני שנה וחצי בית הדין פסק חיוב גט לבעל, ומשלא הסכים הוטלו עליו סנקציות שונות שגם הן לא עזרו והוא עמד בסירובו. כאשר בית הדין קבע כי אם לא ישלם את המזונות שנפסקו לו הוא יאסר בשל ביזיון בית הדין, הבעל החליט לא לשלם ונעלם. לפני כשבוע וחצי, לאחר שלא הגיע לדיון בנושא הוצא נגדו צו מעצר, ומספר ימים המשטרה חיפשה אותו אך ללא תוצאות.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
מידע שהגיע לידי עו"ד וטוענת רבנית תהילה כהן, שמייצגת את ג' דרך ארגון יד לאישה, ומאמצים רבים לאתרו, הובילו את המשטרה אליו ואתמול בשעות הערב המאוחרות היא עצרה אותו. ברגע שהבעל הבין שהוא הולך להיאסר הוא הביע את הסכמתו לתת גט באופן מיידי.
המידע על מעצרו הועבר למזכיר בית הדין הרבני בצפת הרב נפתלי אלמשעלי ולרב בזק אב בית הדין. הרב בזק לא רצה לקחת סיכון שמא הבעל יתחרט ויחזור בו ממתן הגט וזימן בשעות לילה בחורף הצפתי תחת גשם זלעפות, את מזכיר בית הדין, הסופר והעדים על מנת להוציא לחופשי את האישה. אל ג' התלוותה אמש לבית הדין הקאוצ'רית מטעם יד לאישה רונית גבאי, שהייתה איתה ברגע המרגש.
ג', שיצאה לחופשי, אמרה בהתרגשות ביציאה מבית הדין: "אני מרגישה חופשיה, וזו הרגשה מדהימה. אני מחכה לרגע הזה כבר שלוש שנים. תודה לבית הדין שהתכנס באמצע הלילה ותודה לארגון יד לאישה ולעו"ד תהילה, שתמכו וסייעו והפכו את זה לאפשרי".
עו"ד וטוענת רבנית תהילה כהן: "כשבית הדין רוצה הוא יודע לעשות את ההחלטות הנכונות וליישם אותם. אני מאחלת לג' שמהרגע הזה חייה החדשים יהיו טובים ומאושרים".
פנינה עומר, מנכ"לית ארגון יד לאישה: "אין לי אלא לברך את צוות בית הדין בצפת ובראשם את אב בית הדין ומזכיר בית הדין שפעלו במהירות וביעילות לשחרורה של ג' . רצונם הטוב ופעולתם הנחושה, הביאו סוף למסע המייסר של ג' אל החופש. זו לא הפעם הראשונה שבית הדין בצפת נוקט בצעדים יוצאי דופן לשחרור עגונות ומסורבות גט וראוי שיזכו להכרה והוקרה על כך".