אתר הקבורה // צילום: Czech Institute of Egyptology

התגלה קברו של "ראש המטה" של פרעה

במצרים נחשף קברו של קאייר, שהיה כנראה יד ימינו של הפרעה נפרירקרה, שחי כ-2,500 שנה לפני הספירה • קאייר כפי הנראה, היה שילוב של רב משרתים, איש סוד ואחראי על עבודת הכוהנים

תגלית חשובה במצרים: בחפירות ארכאולוגיות באתר אבו סיר, התגלה קבר בן 4000 שנה של דמות בכירה מאד במנהל המצרי העתיק של אותה תקופה. 

האיש ששמו קאייר, מוגדר כאחד מקרוביו של פרעה, כאחראי על ארוחות הבוקר שלו, על הספרייה המלכותית, על הסודות המלכותיים, מנהל הארמון המלכותי ומפקח על עבודת הכוהנים המשרתים את הפירמידות של הפרעונים סאוור ופרעה נפרירקרה. במילים אחרות, קאייר היה סוג של מנהלן בעל

סמכויות רחבות.

הארכאולוגים מעריכים כי הפרעה שקאייר היה עמיתו הוא ככל הנראה נפרירקרה (2446-2438) וזאת כיון שהוא מוגדר כאחראי על עבודת הכוהנים בתוך הפרמידה של הפרעה. 

יש לציין כי הקבר העתיק נבזז כבר בעבר בעת העתיקה אך פסלו של הבכיר, עם חלק מהצבעים המקוריים שלו, נשמר וכן במקום קפלה קטנה עם הסרקופג וחלק מהכיתוב המקורי והתארים של האיש. 

הארכאולוגים לא מצאו את המומיה של האיש בסרקופג אך הם אופטימיים לגבי האפשרות למצוא אותה ולגבי עוד תגליות במתחם שניצל מביזה נוספת. התגלית המפתיעה, שנותרה קבורה למרות הבזיזה שלה, שופכת אור על תקופה שלא ידוע רבות עליה בעת העתיקה ומגלה עוד טפח במנהל המצרי. 

על פי היחס לאיש ועל פי התארים על הקבר מדובר ככל הנראה בדמות שהשפיעה בצורה ממשית, מבחינת הניהול השוטף של האימפריה העתיקה, והיה ככל הנראה סוג של "ראש המטה" ויד ימינו של המלך. 

לא ידוע האם עוד  בכירים מצריים זכו לתואר כה רם ויתכן שהיו לפרעה כמה חברי נפש, עם זאת די ברור ממבנה הקבר, המכיל אבני בזלת - שבדרך כלל שימשו רק את הפרעונים, כי מדובר באדם רם מעלה, שכלל לא היה מוכר עד כה למחקר.

// צילום: Czech Institute of Egyptology

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...