האיחוד האירופי מאיים: להריסת חאן אל-אחמר ועקירת המשפחות המתגוררות ביישוב יהיו השלכות חמורות. כך לפי הודעת האיגוד היום (שישי), "מהלך כזה יאיים באופן משמעותי על הסכם שתי המדינות העתידי".
בהודעה מטעם הנציבה לענייני חוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני, קורא האיחוד לממשלת ישראל לשוב ולבחון את החלטתה להרוס את חאן אל-אחמר למרות אישור בג״ץ.
כזכור, שופטי בג"ץ דחו ביום רביעי את עתירות הפלשתינים תושבי חאן אל-אחמר הסמוך למעלה אדומים, וקבעו למעשה כי פסק הדין המחייב את הריסת בתיהם ופינוי השטח יתבצע כמתוכנן. "אין עוררין על כך שענייננו בבניה בלתי חוקית", נכתב בהחלטת השופטים שהוסיפו כי: "אין עילה לפתוח מחדש את פסק הדין". השופטים קבעו כי צו עיכוב ביצוע ההריסה יבוטל בתוך שבעה ימים מהיום, ואז למעשה המדינה תוכל לפנות את המפנים הבלתי חוקיים.
השופטים התייחסו גם לאיומי העותרים כי צפויה מחאה אלימה במקרה של פינוי וכתבו: "אין לנו אלא להביע תקווה כי הצווים יבוצעו בדרכי שלום, ללא התנגדות פיזית, כך שיתאפשר גם פינוי מסודר של התכולה בכל מבנה".
פסק הדין תוקף גם את המהלך שביצעו הפלשתינים כאשר הקדימו את פתיחת שנת הלימודים בבית הספר המקומי שמיועד גם הוא לפינוי, מתוך מחשבה שבג"ץ לא יאפשר פינוי בית ספר במהלך שנת לימודים. השופטים מבהירים כי ידחו על הסף עתירה שתדרוש לעצור את הפינוי.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!