בבקרי הקיץ, טרם אגיח אל החום והלחות השוררים בחוץ, אני מנצלת את רגעי החסד הללו כדי להיטיב עם עצמי ועם בני משפחתי ומתפנה לפינוק של ארוחת בוקר. נכון, על פי רוב גחמה זו שמורה לשבתות בלבד, שבהן אל אוויר הבוקר הרענן מתלווה שלווה המאפשרת להלהיט להבות גז ולחמם מנועי מיקסר ובלנדר.
מכיוון שהקיץ בא לידי ביטוי בשלל פירותיו, גם מתכוני הבוקר יסובו סביבם. ראשון, אתפנה לשייק קיץ מרענן ששמור גם לשעות אחר הצהריים המהבילות, שבמהלכן ספונים ילדיי ואנוכי בין קירות הבית. טעמים רבים לו, לשייק, אך האהוב מכולם הוא שילוב של שלל פירות עונתיים עם פצצת האנרגיה הצהובה, הבננה. לפנקייקים שהפכו מסורת של בוקר נינוח אוסיף פרוסות נקטרינה הטובלות בחמאה ובליקר. ומאפה הבוקר הנצחי, המאפין, מקבל מילוי עסיסי ורב־עונתי, המנציח את ראשית הקיץ ואת המשמש שכה אופייני לו.
שייק של בוקר קיצי
החומרים (ל־6 מנות):
1 בננה בשלה
1 אגס קלוף וחתוך
1 כוס פירות אדומים (פטל, אוכמניות ועוד)
1 כוס מנגו חתוך
4 כפות ממרח שקדיה
2 כוסות קרם קוקוס
1 כוס קרח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עוצמתי עד שמתקבל שייק סמיך וחלק.
אם מעדיפים שייק מתוק יותר, אפשר להמתיק במעט סירופ אגבה או בסירופ מייפל טבעי.
אם לא מסיימים את הכמות, אפשר להקפיא כארטיקים.
פנקייק נקטרינות
החומרים (ל־4 מנות):
½1 כוסות קמח תופח
¼ כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
לנקטרינות:
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר דמררה
2 נקטרינות חתוכות לפרוסות
2 כפות ליקר אמרטו
אופן ההכנה:
מערבבים קמח וסוכר. טורפים את הביצים עם חלב ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את החמאה.
מחממים מחבת טפלון ישרה ומשמנים קלות בחמאה. יוצקים חביתיות בקוטר 10 ס"מ ומטגנים עד שנוצרות על המשטח בועות. הופכים ומטגנים ½ דקה נוספת.
באותה מחבת ממיסים חמאה וסוכר ומוסיפים פרוסות נקטרינה. צולים יחדיו על אש גדולה.
לאחר 2 דקות מוסיפים את הליקר וממשיכים לצלות במשך כ־3 דקות נוספות.
מגישים את הפנקייקים החמים ועליהם יוצקים את הנקטרינות הצלויות.
מאפינס יוגורט במילוי משמש ובציפוי גרנולה
החומרים (לכ־12 מאפינס):
למאפינס:
3 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
½1 כוסות אבקת סוכר
2 ביצים
1 כוס יוגורט 3% שומן לפחות
½ כוס חלב
1 כפית מחית וניל/ אבקת וניל/ תמצית וניל משובחת
2/3 כוס שמן
למילוי:
2/3 כוס מעדן משמש (כמו ריבת סנדלפור)
או ריבת משמש טובה
לציפוי:
½ כוס שיבולת שועל
¼ כוס זרעי חמנייה
1 כפית חמאה מומסת ומצוננת
1 כפית סוכר דמררה
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט, חלב ווניל.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשים ומערבלים במהירות נמוכה, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת או מרופדת בעטרות נייר המיועדות לאפייה. ממלאים עד ½ גובה התבניות, מניחים מעל הבלילה כפית ריבת משמש וממלאים שוב מהבלילה עד ¾ גובה התבנית.
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ומפזרים על פני המאפינס.
אופים בחום של 175 מעלות במשך כ־15 דקות,
או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפה נחלץ עטוף פירורים לחים.