מכינת בני ציון בת"א // צילום: קוקו // מכינת בני ציון בת"א // צילום: קוקו

"עצב גדול": ניצולי השיטפון שבו למכינה

צוותי החינוך ופסיכולוגים מכונסים יחד עם החניכים במכינת "בני ציון" בתל אביב • "קל מאוד להישבר אבל חייבים להמשיך", אמר אחד מאנשי המקום

לבושים בביגוד מהטיול שהסתיים באסון, עדיין עם התיקים, מחזיקים בנעלי השטח ובעיקר עייפים, מרוטים ועצובים, הגיעו בשעות הבוקר (שישי) תלמידי מכינת "בני ציון" שהשתתפו בטיול חזרה למבנה המכינה בתל אביב. הם ירדו מהאוטובוס ונכנסו במהירות אל כתלי המוסד שם הסתגרו עד ליציאתם שוב אל הלוויות של חבריהם. 

במכינה לומדים כארבעים חניכים. שתיים מהנספות, גלי בללי ויעל סדן, היו תלמידות המכינה והשאר תלמידי כיתה י"ב שאמורים היו להצטרף לשורותיה המכינה בשנה הבאה. 

גם אתמול המשיכו להגיע תלמידים ובוגרי המכינה אל המוסד. הם התקבצו יחדיו, התחבקו וניסו לעכל את האסון. בהוראת הצוות הפסיכולוגי שמלווה את החניכים את השבת הקרובה יעבירו כל תלמידי המכינה יחדיו במקום.

אחד האנשים הקשורים למקום סיפר ל"ישראל היום": "המצב קשה מאוד. אווירה קשה. עצב גדול. המצב רע אבל חייבים להמשיך. קל מאוד להישבר אבל חייבים להמשיך. החניכים מתאספים פה, מדברים, מתחבקים. אין מה לעשות מעבר לזה".

מחוץ למכינה התאספו כלי תקשורת וסקרנים, מדי פעם הגיעו אזרחים להדליק נר ולהניח פרח במקום. אחת מהם, סוזי קלמן, אמרה ל"ישראל היום": "אני לא מכירה אישית אף אחד מהתלמידים וגם לא את המכינה אבל ראיתי את התמונות של הילדים והילדות האלה וקראתי את כל מה שאומרים עליהם שהם מלח הארץ והיה לי עצוב אז באתי להדליק נר לזכרם. זה עצוב, הלב כואב".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...