השף שגב משה משיק מסעדת שף ראשונה בצפון - "שגב קיטשן גארדן", אחות למסעדה בהוד-השרון. המסעדה החדשה שוכנת בפינה ייחודית, פתוחה ומלאת ירק במתחם הקריון בקרית-ביאליק.
ההשראה לקונספט החדשני של המסעדה נבעה ממפגש שערך שגב לפני כשלוש שנים בארה"ב, עת התבקש לייעץ לקראת פתיחת מסעדה בפנמה בתוך שטחים נרחבים וירוקים. "על-אף שהפרויקט של חברי לא יצא לפועל בסופו של דבר, בזכות התהליך המעניין חקרתי את תחום הגידולים החקלאיים והבנתי שהיום ניתן לגדל לא מעט ירקות ועשבי תיבול 'indoor'. כך, ניתן למעשה לפתוח משתלה או חממה בחלל סגור עם קירות ותקרה", מספר השף שגב משה. יתרה מכך, זו הפעם הראשונה ששגב אחראי על תכנון ועיצוב המסעדה מ-א' ועד ת'.
בקונספט המודרני ב"שגב קיטשן גארדן" קריון, המסעדה מעניקה לסועדים חוויית אירוח בשיטת הגשה השאובה מההווי הישראלי השמח והתוסס, ומבוססת על ההגשה העממית והאהובה בתרבות הישראלית - שלל מנות ראשונות המונחות במרכז השולחן, כשבמקום הפיתות והסלטים המסורתיים, יוגשו מנות גורמה יצירתיות בגובה העיניים שהורכבו על ידי השף, כולן משלבות צמחי תבלין שונים ופרחי מאכל צבעוניים.
מנות גורמה במחיר סביר // צילום: אנטולי מיכאלו
כלומר, מיד לאחר הזמנת המנה העיקרית יוגשו למרכז השולחן 7 מנות ראשונות בנדיבות, טריות וססגוניות, ללא הזמנה וללא המתנה ב-19 שקלים בלבד לאדם בארוחה עסקית בצהריים, או ב-39 שקלים לאדם בארוחת הערב.
הקו הקולינארי שהשף שגב מוביל במסעדה החדשה מתכתב עם קונספט הגינה בתפריט פיוז'ן עשיר שמטרתו להתאים לכל חך, עם מגוון מנות בקטגוריות שונות, ראשונות, עיקריות, מנות צמחוניות, מנות ללא גלוטן, מנות ילדים וקינוחים, המשלבות טעמים וניחוחות שונים מן העולם ומציגות חיבורים קולינאריים מעניינים בין מזרח למערב.
בין המנות הבולטות בתפריט:
הריזוטו של גארדן – ריזוטו ירקות גינה מוקפצים בחמאה וכמהין, מוגש עם רוקט טרי, בלסמי ופרמז'ן (64 שקלים)
סטייק פרגית מזרח ומערב – פרגית בגריל, אורז לבן וסלט פפאיה תאילנדי (73 שקלים)
גיוזה בארגז – כיסוני ירקות אפויים, כרוביות ועלים ירוקים מתובלים בקרמל צ'ילי (76 שקלים)
לחמא עג'ון – בצק איטלקי אפוי עם תבשיל בשר מתובל, פסטו, כוסברה פיקנטי, טחינה וסלט רענן (89 שקלים)
ריזוטו ומוסר – ריזוטו לימוני ופרמז'ן מוגש עם סטייק דג וכמהין (109 שקלים)
קונספט ירוק // צילום: אנטולי מיכאלו
שגב קיטשן גארדן
קריון, קריית ביאליק