הרב שיינברג נשלח ל-7 וחצי שנות מאסר

ראש ישיבת האר"י בצפת הורשע במסגרת הסדר טיעון בביצוע עבירות מין בשמונה נשים מקהילתו • הפרקליטות ביקשה להטיל עונש כבד עוד יותר

הרב שיינברג בבית המשפט // צילום: גיל אליהו - ג'יני ,
הרב שיינברג בבית המשפט // צילום: גיל אליהו - ג'יני

בית המשפט המחוזי בנצרת גזר היום (שלישי)  שבע וחצי שנות מאסר על הרב עזרא שיינברג שהיה ראש ישיבת אורות האר"י בצפת בגין עבירות מין שביצע ב–8 נשים מקהילתו תוך שרימה אותן. 

הפרקליטות ביקשה להטיל על הרב שיינברג קרוב ל–9 שנות מאסר (8 שנים ותשעה חודשים), אולם שופטי המחוזי החליטו להטיל על הרב שהורשע שבע וחצי שנים בכלא.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:49
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:49
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    צילום: עופר פריימן

    הרב שיינברג הורשע ביולי 2017 אחרי שהודה בכתב האישום המתוקן שהגישה נגדו פרקליטות מחוז צפון במסגרת הסדר טיעון שהושג בתום הליך גישור פלילי שנכפה על הצדדים. כתב האישום הראשון הוגש שנתיים קודם לכן ובו הואשם הרב שיינברג ב–13 עבירות מין שביצע בנשים.

    המשפט התנהל בדלתיים סגורות ובשנה האחרונה התחוללה בו דרמה שהביאה להסרת שתי העבירות הקשות ביותר שיוחסו לו. בנוסף הוסרו מכתב האישום עדויותיהן של 4 מתוך 12 הנשים שהתלוננו נגד הרב על עבירות מין שביצע בהן לכאורה. בהודעה שהוציאה בשעתו הפרקליטות נכתב כי "במהלך ניהול המשפט הציגה ההגנה ראיות חדשות ומשמעותיות, שיש להן השפעה ממשית על האפשרות להוכיח את העבירות בחלק מהאישומים. בעקבות זאת, החליט הרכב השופטים להפנות את הצדדים להליך גישור פלילי בפני שופטת מגשרת. לאחר שמיעת עמדות הצדים ובחינת עיקר הראיות, המליצה לצדדים השופטת המגשרת, יפעת שטרית חדד, לסיים את התיק בהסדר טיעון, על פי מתווה שהציעה". 

    שיינברג בבית המשפט // צילום: גיל אליהו - ג'יני

    הכרעת הדין לוותה בהפגנות מחאה מצד נשים שנפגעו ומכריהן בכניסה לבית המשפט המחוזי בנצרת. הפרקליטות שהכירה את חילוקי הדעות הקשים לנוכח גיבוש כתב האישום המתוקן הוסיפה בהודעה שהוציאה בשעתו כי: "במסגרת הליך הגישור, נפגשו המתלוננות בתיק הן עם השופטת המגשרת והן עם פרקליטות מחוז צפון שהסבירה להן, בין היתר את זכויותיהן וכן באופן כללי, את מהות הראיות החדשות ואת השלכותיהן האפשריות בפן המשפטי והאישי". עוד נמסר כי "עמדתן של כלל המתלוננות, הן אלו המסכימות להסדר והן אלו שהסתייגו ממנו, נשמעה על ידי הפרקליטות בלב פתוח, וניתן לה משקל בין יתר השיקולים".

     סנגורו של הרב שיינברג, עו"ד מנחם רובינשטיין, אמר בתגובה על כתב האישום המתוקן בו הורשע מרשתו בהתאם להודאתו כי "בעקבות ראיות שהצלחנו לחלץ מכל מיני מקומות אלקטרוניים ולהגיש אותם לבית המשפט, אולצנו לקיים הליכי גישור. הם התקיימו לאורך זמן והתוצאה היא שהוגש כתב אישום מתוקן, מקוצץ מאישומים ועברות בו מרשי הודה בסופו של יום".

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר