ממובילי הדה-לגיטימציה. ברק | צילום: אורן בן חקון

ברק: "אני המועמד הבשל ביותר להוביל את המדינה"

ראש הממשלה לשעבר אמר בראיון לחדשות 2 כי אינו פוסל הקמת מפלגה חדשה והתמודדות על ראשות הממשלה

אהוד ברק חוזר לפוליטיקה? "אני יותר כשיר מנתניהו להנהיג", כך אמר רה"מ לשעבר בראיון לאמנון אברמוביץ' בחדשות 2 - ועורר שוב דיון בשאלה אם בכוונתו לשוב לזירה הפוליטית ולהתמודד על ההנהגה. עם זאת, ברק לא אמר באופן ברור בראיון כי בכוונתו לשוב לפוליטיקה, ובחודשים האחרונים כאשר התראיין הבהיר שוב ושוב כי אין לו כוונות כאלה. 

"אני היום יותר בשל וכשיר להוביל את מדינת ישראל מכל אחד מהמועמדים שמסביב", אמר ברק בראיון, שחלק ממנו שודר אמש והראיון המלא ישודר במוצאי שבת. הוא הוסיף כי הוא מאמין כי ינהיג את המדינה טוב יותר גם מנתניהו, "שהוא מנוסה - אבל חסר יכולת לקבל החלטות".

ברק סיפר כי רבים קוראים לו לשוב לפוליטיקה. "זה לא סוד שבאים אלי הרבה אנשים ואומרים לי: 'בוא, תתארגן, תקים משהו'. אני גם מחזיק בסקר מלפני ארבעה וחצי חודשים, שאני לא יודע מי יזם אותו, אבל על השאלה אם היתה בחירה ישירה ונתניהו וברק היו מתמודדים במי היית בוחר? ענו בציבור החילוני שאני גובר על נתניהו. בכלל הציבור נתניהו גובר עלי, אבל אף אחד מאיתנו לא מגיע ל־40%. על פי הסקר, 35% מהציבור לא יודע למי להצביע, וזה כשביבי ראש ממשלה ואני אזרח מצייץ".

לדברי ברק, "אני לא צריך חיזוקים, אני מספיק לא צנוע בשביל להבחין שמבחינת רקורד, ניסיון, מוכרות בינלאומית, היכרות אינטימית עם בעיות הביטחון, מדינאות, כלכלה וכולי, אני היום יותר בשל וכשיר להוביל את מדינת ישראל מכל אחד מהמועמדים מסביב, כולל נתניהו".

השמועות על חזרתו של ברק קיימות כבר זמן רב, במיוחד לאור ההתקפות החוזרות ונשנות שלו ברשתות החברתיות נגד נתניהו. כזכור, בחודש אוגוסט פירסם מתי טוכפלד ב"ישראל היום" כי ברק במגעים עם יו"ר מפלגת העבודה הנבחר, אבי גבאי, על חזרה למפלגת העבודה כמועמד לתפקיד שר הביטחון. גבאי וברק הכחישו אז את הדברים ואחרי הפרסום כתב ברק בטוויטר "להד"ם". 

ברק, שכיהן בעבר בתפקיד הרמטכ"ל, נבחר לתפקיד ראש הממשלה בשנת 1999, אז החליף את נתניהו. לאחר מכן הפסיד בבחירות לאריק שרון ז"ל, ואחר כך שימש שר הביטחון הן בממשלתו של אהוד אולמרט והן בממשלתו של בנימין נתניהו.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...