חמישה מחזורי ליגה הספיקו להפועל חיפה כדי לרשום את פתיחת העונה הטובה ביותר שלה מאז רכש הבעלים יואב כץ את המועדון לפני 13 שנים. 11 נקודות, שלושה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו מרשימות מול הפועל ב"ש אמש ובית"ר ירושלים מציבים את האדומים מקרית חיים בראש הטבלה.
"יש פה קבוצה חזקה, מוכשרת אבל גם לוחמת" אמרו במועדון כאשר כץ עצמו אפילו הרשה לעצמו בשיחות פנימיות לומר לאנשיו: "אנחנו פראיירים שלא ניצחנו את המשחק כי היינו טובים מהפועל ב"ש".
את הנתון שמספר את הכל העמיד הקשר רוסלן ברסקי שרץ אתמול 12.7 ק"מ, הכי הרבה העונה בליגת העל. רסמוס סוויסטאד השבדי רץ 11.6 ק"מ ובהפועל חיפה הבהירו: "הכושר הגופני והמחוייבות של השחקנים העונה זה משהו שלא נראה פה הרבה שנים". גם השוער הליטאי ארנסטס סטקוש גרף מחמאות על יכולתו שכן רשם מספר הצלות מרשימות, שתיים מהן לבעיטות של מהראן ראדי אל בין החיבורים. "יש לנו כיום את השוער הכי טוב בליגה" התגאו אמש בקבוצה מקרית חיים.
החלוץ עדן בן בסט שוחרר אמש לביתו אחרי שספג חבטה חזקה בראשו במהלך היתקלות עם שוער ב"ש גיא חיימוב. בן בסט נחתך מעל עינו והוא סובל מחבלה בראשו. הוא נצטווה לנוח אך בחיפה מאמינים כי הוא יהיה כשיר למשחק הליגה הבא נגד עירוני ק"ש (ראשון).
הקשר חנן ממן, שכבש את שער השוויון בבעיטה חופשית מסיים את חוזהו בסוף העונה אך בחיפה מתכוונים לשבת איתו בקרוב על חוזה חדש. הבעלים יואב כץ יגיע בעוד כחודש לישראל ואמור לסגור את הפרטים בחוזה חדש ל-3 שנים ויהפוך את ממן לאחד המשתכרים הבכירים בסגל.