תפריט קיץ במסעדת Garrigue
באלגנטיות אופיינית וברצינות רבה נפתחה לפני שנה מסעדת גאריג במערבו של רחוב אחד העם בתל אביב. עידו פיינר, מי שהיה במשך זמן רב אחד מהסו-שפים הבולטים של מסעדת מול-ים (עליה השלום), השתעשע במשך זמן לא מבוטל עם רעיון למסעדה משלו. והמתין בסבלנות עד כי זה יתהווה ויבשיל בדיוק מופתי לכדי מסעדת שף אינטימית וייחודית. פיינר שייך לאסכולה רצינית ומלומדת של טבחים, יצירתו רצינית ויסודית ורעיונותיו מגובים בידע ובטכניקה.

גם תפריט הקיץ החדש שמוגש בימים אלה במסעדה מאופיין באותן דקויות והוא רענן ואירופאי עד מאוד.
אחד השינויים המשמעותיים ביותר בתפיסתו של פיינר בשנה החולפת הוא ללא ספק החיבור המשמעותי לעונות השנה והתוצרת המקומית בדגש על farm to table עם מגדלים קטנים כמו חוות "קיימא בארותיים" והחווה האורבנית בדיזנגוף סנטר. חיבור זה הוביל ליצירת תפריט שחלקו קבוע וחלקו משתנה מדי יום בהתאם לתוצרת, כמו גם מנות קבועות שהירקות המלווים אותם משתנים על בסיס יומיומי.

הקיץ בגאריג מוגשות מנות כמו: קוביות דג נא עם מלון, ענבים ירוקים, מנטה וויניגרט מי זהר (70 ש"ח), פרוסות דג ים עם מלפפון, עלי צלפים, ויניגרט ארוגולה וגבינה מלוחה (70 ש"ח), ברוסקטה קלאמרי עם חמאת עגבניות, ארוגולה וגבינת המאירי (65 ש"ח), מרק קר של חומוס וזעפרן עם ירקות בטמפורה (50 ש"ח), קפלטי ריקוטה ולימון (55 ש"ח), שקדי טלה עם קסולה עגבניות, חמאת לימון וטרגון (95 ש"ח).
בנוסף, בשבת בצהריים מוגש בראנץ' Garrigue סטייל, שמציע פתיחת שולחן ב-30 ש"ח לסועד בהזמנת מנה עיקרית, הכוללת מנת לחם מופתית ושישה פתיחים ובהם צ'יפס Garrigue, גרבלקס עם חמוצים ושמנת, סלט תפוחי אדמה רוסי, כרישה בוינגרט יוגורט, סלט בובעס וסלט חסה ועשבי תיבול.
בין המנות העיקריות סטייק “N” אגס Garrigue סטייל (90 ש”ח), פטה דה קמפאן, בייקון וביצה מקושקשת (70 ש”ח), קרם תירס מתוק, ביצה עלומה ובוטרגו (75 ש"ח), ביצים עלומות על לחמניית חלב, תרד, הולנדייז ובייקון (75 ש"ח).
ערב דייגים יווני בגרקו
לכבוד הקיץ שמים דגש קולינארי על אחד מחומרי הגלם המאפיינים ביותר את המטבח היווני, הלוא הם הדגים.
במהלך חודש יולי, בכל יום ראשון, יתקיים ערב דייגים יווני במסעדת גרקו ובו יציעו שלל מנות על בסיס פירות ים ודגים בווריאציות ושיטות בישול והגשה בהשראת הדייגים מרחבי איי יוון.
מגוון מאכלי הים היוונים הם ההשראה לערבי הדייגים הקייצים בהם יוגשו: מזה של ביצי דגים מעושנים ,בצל לבן ,שמן זית ,אורגנו טרי ועגבניות / 42 ₪; מזה של מקרל מעושן ותפו"א / 44 ₪ סרדינים מחותנים במילוי בצל, שום ועשבי תיבול / 68 ₪; קלמרי ממולא צלוי על הגריל מוגש עם רוטב ציר דגים, פפריקה ,בצל וחומץ יין אדום / 78 ₪; שרימפס ג'מבו בגריל במילוי אורגנו הרים ושום / 94 ₪; פילה הליבוט בקראסט פיסטוק מוגש עם תבשיל שעועית ,ירוקים ויוגורט /94 ש"ח; מרק דייגים יווני- עגבניות ,תפו"א, בצל, סלרי, לחם ,שמיר ופטרוזיליה / 110; באקלה שלם מטוגן מוגש עם רוטב תפוזים ,חמאה ,וצנוברים / 138 ₪.
לצד כל אלו ימזגו טעימות משקאות יוונים שנרקחו על בסיס תבלין הציפורן והאוזו כאשר ברקע מוסיקת בוזוקי אותנטית הישר מכפרי הדייגים.
תפריט "החופש הגדול" בקפה לואיז ארוחות ילדים ב-25 ₪ בלבד
החופש הגדול כבר כאן ובקפה לואיז משיקים תפריט מיוחד שיעניק מענה להורים ולילדים. בהתאם לגישה המאפיינת את עשרת סניפי קפה לואיז גם ארוחות הילדים מבוססות על חומרי גלם ייחודיים, בריאים, טריים ומוגשים בצורה שכל ילד אוהב.

שף הרשת אוהד קורי הקפיד ודאג להרכיב ארוחת יצירתית במיוחד ומזינות עד מאוד עבור לקוחותיו הצעירים.
הנה הצצה לתפריט החופש הגדול של לואיז:
בוקר טוב ילדים:
ביצת חופש, לאבנה בקר, טאפס ירקות, לחמניית ביס דגנים
בוקר בורקס ילדים ללא גלוטן, ביצת חופש, טאפס ירקות
ארוחת ילדים צהריים/ ערב:
פילה סלמון אפוי מוגש עם פירה, טאפס ירקות וקטשופ
פרגית, אפונה ירוקה, קוסקוס ירוק וטאפס ירקות
שיפודי פרגית על הפלנצ'ה מוגשים עם בטטה ותפוח אדמה אפויים בתנור, טאפס ירקות וקטשופ
שניצל אפוי בציפוי פרורי לחם מקמח מלא, מוגש עם פירה תפוחי אדמה וקטשופ
פסטה אורגנית מקמח מלא / ללא גלוטן ברוטב עגבניות ופרמז'ן
פיצה מקמח מלא עם רוטב עגבניות, גבינת צאן / גבינה טבעונית,
תוספת: בצל / זיתי קלמטה / פטריות.

*** בהזמנת מנה למבוגר מהתפריט האוכל המגוון של קפה לואיז כל ארוחות הילדים במהלך חופשת הקיץ יתומחרו ב-25 ₪ ובנוסף בכל ארוחת ילדים יהיה צעצוע/ הפתעה.
גם ההורים נהנים בחופש הגדול בקפה לואיז עם תפריט קיץ חדש ובו קוקטיילים יצירתיים, מנות חדשות ועסקיות משתלמות. התפריט הרחב מאפשר להרכיב ארוחה משפחתית החל מפיצות, פסטות איכותיות,
עוף ודגים המשלבות טעמים ים תיכוניים וגם קריצות אסיאתיות כל המנות מבוססות על גידולי שדה ישראלים וטריים בואריאציות יצירתיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו