בבית ירושלמי ציורי שבו מתגוררים פרופ' אריה קורצוויל ורעייתו שרה, בתוככי שכונת בית וגן, מסתתר לו אוצר היסטורי נדיר. הוא לא יושב במוזיאון ישראל או בארכיוני המלחמה, אך הוא מקבל את הכבוד הראוי לו - "שמנו אותו ב'מזרח'", אומר קורצוויל, "איפה שירושלים, היכן שהכותל המערבי והלב נמצאים. וגם רחוק מהאור כדי שהוא לא ידהה".
את המקום המכובד מקבל ציור שבו נראים חיילים מתפללים מול הכותל המערבי. במבט ראשון זה נראה כמו עוד ציור המביע ערגה לירושלים, אך מאחוריו מסתתר סיפור מדהים שייחשף מחר במוסף "ישראל השבוע" לראשונה: את הציור צייר "צייר צבאי", יוסי שטרן, אמן ישראלי מוכר שגויס למילואים כדי להנציח רגעים משמעותיים במלחמות ישראל.
שטרן הצטרף לכוחות הלוחמים ששיחררו את הכותל המערבי ותיעד את הרגעים ההיסטוריים הללו כדי להשאיר מזכרת לדורות הבאים.
מי שמחזיק בציור הוא פרופ' אריה קורצוויל, בן 85, המרצה הוותיק ביותר באקדמיה לאמנות בצלאל, שבה הוא מלמד כבר 54 שנים גרפיקה הנדסית. קורצוויל מספר כי "בעבר לא הסתפקו בצילומים והיה תפקיד של 'צייר צבאי'. יוסי, חברי הטוב, היה כזה. בכל פעם שהיה מבצע צבאי גדול, הוא היה מצטרף עם הכוחות ועושה סקיצה ראשונית של מה שהוא רואה, ובלילה הוא היה יושב ומשלים את התמונה. במלחמת ששת הימים הודיעו לו שהולכים לשחרר את הכותל, והוא הצטרף ועשה רישומים של הסצנות הראשונות שהיו בכותל. חלק מהציורים מופיעים בארכיון צה"ל וחלק נשארו אצלו".
השניים לימדו יחד בבצלאל, ועם השנים שררה ביניהם חברות קרובה במיוחד, ושטרן החליט להעניק לחברו את אחד מציוריו. "שטרן ביקש שאבוא לעשות לו טובה - לקחת אותו ברכב לגלריה כדי להעביר לשם ציורים", נזכר קורצוויל, "מובן שהסכמתי לעזור לו. הגעתי ברכב, עליתי אליו, ואז הוא אמר לי: 'אני לא רוצה טובה, יש לי בשבילך הפתעה', ונתן לי את הציור. הוא הסביר לי שהוא מעוניין שהתמונה תיתלה בבית דתי ובגלל זה הוא נותן לי אותה. הוא לא היה אדם דתי, אבל הוא הבין כנראה את החיבור והרגיש שהתמונה הזאת, שבה רואים חיילים מתפללים בכותל, צריכה לדבריו להיות מונחת בבית דתי. שמחתי מאוד לקבל את התמונה. תלינו אותה ושם היא עומדת כבר 50 שנה".
בתמונה נראים חיילים עם נשקים עומדים ליד אבני הכותל, ולפי קורצוויל, מדובר בציור של מניין התפילה הראשון אי פעם שקיימו חיילים במקום הקדוש. לדבריו, "לא דיברנו יותר מדי על התמונה, הוא רק סיפר לי שזה המניין הראשון בכותל והוא תפס את זה. מי שמתבונן היטב בתמונה רואה את קווי העיפרון שבהם צייר יוסי את הסקיצה הראשונית, ואחר כך בבית הוא השלים את הציור".