האם ישראל צפויה לחדש את יחסיה הדיפלומטיים עם ונצואלה, שנותקו בינואר 2009 עם סילוק שגריר ישראל מהמדינה? נראה שבתקופה האחרונה אכן נעשים ניסיונות לסיום הנתק.
מאז מותו של נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס לפני ארבע שנים, מקווים בישראל כי ניתן יהיה לשקם את היחסים בין המדינות. הניתוק בין ונצואלה לישראל החל כאמור בינואר 2009, כשצ'אבס הורה לסלק את שגריר ישראל ממדינתו.
בתקופה האחרונה נראה כי נעשים ניסיונות להחזרת היחסים הדיפלומטיים בין המדינות לתיקונם, אם כי במשרד החוץ בירושלים מבהירים כי הדברים עוד לא סוכמו סופית. "עדיין לא נסגרו הדברים בין המדינות", מסרו אמש ממשרד החוץ, "ישראל תבחן בחיוב את חידוש היחסים אם תהיה פנייה מוונצואלה, אבל אין בשלב הזה שום דבר קונקרטי".
עם קום מדינת ישראל היו יחסי שתי המדינות תקינים עם יחסים דיפלומטיים מלאים. ונצואלה אף תמכה בהקמת המדינה בהצבעה באו"ם. ההידרדרות החלה עם עלייתו של צ'אבס לשלטון ב־1999 בעקבות מדיניותו האנטי־אמריקנית ופרו־ערבית, כשהתחבר למדינות מוסלמיות כמו סוריה, ירדן ואף איראן.
עם הזמן החלו המדינות להתנתק זו מזו כשצ'אבס תוקף את ישראל בנאומיו וכן בזירת האו"ם, שם החלה ונצואלה לפעול נגד ישראל. שיא המשבר היה במהלך מבצע עופרת יצוקה ברצועת עזה ב־2009.
באותה שנה הורה צ'אבס לשגריר ישראל לעזוב את המדינה ובתגובה סילקה ישראל את שגריר ונצואלה משטחה, מה שהביא למעשה לניתוק היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.
לפני שנה אירעה תקרית נוספת כאשר במהלך דיון באו"ם פנה שגריר ונצואלה באו"ם, רפאל רמירז, לשגריר ישראל, דני דנון, ושאל אותו: "האם ישראל רוצה פתרון סופי לערביי השטחים?" בתגובה יזם דנון מחאה מצד מדינות רבות נגד ההתבטאות, מה שהביא בסופו של דבר להתנצלות השגריר הוונצואלי.