פנקייק'ס ריוויון ופצפוצי שוקולד // צילום: לירון אלמוג // פנקייק'ס ריוויון ופצפוצי שוקולד

כמעט שבת שלום: 3 מתכוני פנקייק מעולים

עם ריוויון ופצפוצי שוקולד • בטעם מייפל ובליווי חמאת מייפל ואגוזים מקורמלים • שיבולת שועל ומיץ תפוחים

אני עדיין זוכרת את ההתלהבות של ילדה בת 12 בטיול בת מצווה, כזה מחוף לחוף, לחוף. מדרום למערב למזרח. העצירה הראשונה ביבשת הגדולה היתה במיאמי, עיר של דקלים, צבעי פסטל ומגדלי פנקייק. המגדל הראשון שלי היה בן שמונה קומות. כל קומה זהובה ואוורירית, מלאת ארומה חמאתית ומזוגגת סירופ מייפל. לקח לי זמן לנעוץ מזלג ראשון ולחרב את התפארת. אחרי הכל לילדה תל אביבית שהכירה עד לאותו רגע רק דו קומתי ב"בית הפנקייק", המחזה היה מרהיב. לקראת יום הפנקייק הבינלאומי, הנה שלושה מתכונים מתוקים ומעוררי תיאבון.

פנקייקס ריוויון ופצפוצי שוקולד

רשימת חומרים לכ-12 פנקייק'ס:

50 גרם חמאה ממסת

1/2 כוס חלב

1/2 כוס ריוויון

2 ביצים

3 כפות סוכר

1 ו-1/3 כוס קמח תופח

1/4 כפית מלח

1/2 כוס פצפוצי שוקולד

2 כפיות קמח רגיל

לרוטב שוקולד:

1 כוס שמנת מתוקה

80 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מערבבים חמאה, חלב, ריוויון, ביצים וסוכר.

מערבבים בנפרד קמח ומלח.

יוצקים בעדינות ותוך כדי ערבוב את הנוזלים על הקמח ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

מקמחים את פצפוצי השוקולד בקמח (כדי שלא ישקעו לתחתית הקערה ויתפזרו האחידות על פני התערובת).

מחממים ומשמנים בעדינות מחבת טפלון שטוחה ומטגנים פנקייקס.

לרוטב: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה מוזגים מעל השוקולד, מניחים לדקה ומערבבים לרוטב חלק ומבריק.

פנקייקס בטעם מייפל בליווי חמאת מייפל ואגוזים מקורמלים 

רשימת חומרים לכ-20 חביתיות:

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס חלב אורז

2 ביצים

4 כפות מייפל טבעי

1 ו-1/3 קמח תופח

קורט מלח

100 גרם חמאה

2 כפות מייפל

1/2 כוס פקאן טבעי

מעט סוכר

מעט חמאה

להגשה: מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. לחמאה – מרככים את החמאה לטמפ' החדר ומערבבים פנימה את המייפל. מצננים היטב וחותכים לקוביות.

2. לאגוזים – מערבבים אגוזים עם מעט חמאה וסוכר וקולים בתנור בחום בינוני נמול 170 מעלות במשך כ-5 דק' עד שמשחים. מצננים וקוצצים.

3. בעזרת מטרפה מערבבים חמאה מומסת, חלב אורז, ביצים ומייפל.

4. מערבבים בעדינות פנימה קמח תופח מנופה וקורט מלח.

5. מניחים במקרר במשך כמה דקות

6. מחממים מחבת פנקייקס, משמנים בעדינות בעזרת נייר מגבת משומן בחמאה

7. יוצקים בעזרת מד ליטר את הבלילה לתוך השקערוריות, עד כ3/4 גובה.

8. מטגנים על אש בינונית כדקותיים מכל צד.

9. מגישים את הפנקייקס בליווי חמאת מייפל, אגוזי מסוכרים ואבקת סוכר

פנקייקס שיבולת שועל ומיץ תפוחים

רשימת חומרים לכ-20 פנקייקס:

1 ו-1/3 קמח כוסמין כהה

1 כפית אפיה

קורט מלח

2 סוכר קנים/ סירופ אגבה

1 כוס חלב שיבולת שועל

1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי

2 כפות שמן

1 כפית מחית וניל

1/2 כוס פתיתי שיבולת שועל (לא אינסטנט)

להגשה:

סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:

1. בעזרת מטרפה מערבבים את כל המרכיבים, למעט שיבולת השועל, עד שמתקבלת בלילה חלקה.

2. משמנים מחבת פנקייקס, ממלאים כל שקע בבלילה עד 3/4 גובה, מפזרים פתיתי שיבולת שועל ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד על להבה נמוכה.

3. ממשיכים באותו האופן עד שנגמרת הבלילה.

4. מגישים חם בליווי סירופ מייפל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...