לחם זה כל הסיפור

במסעדת "ברד סטורי" לכל לחם יש סיפור משלו • זה כבר לא רק עוד לחם • בתפריט: מנת לחם אמריקאית, מנה טוניסאית ואיטלקית • יצאנו לטעום

קרואסון קפרזה, סיפורי לחם מעניינים // צילום: שירה אילני אדלר // קרואסון קפרזה, סיפורי לחם מעניינים

כשאומרים לי מטבח לחם, אני יודעת שרע זה לא יכול להיות, רק אם מישהו ממש ישתדל לכוון את זה לשם. ה"ברד סטורי" (חנות הלחם) הוא מקום שמבוסס על לחם, אם תרצו אווירת חו"ל שתנשב בעורפכם, אפשר לומר שמדובר בקונספט ניו-יורקי חדש ועדכני, המשלב בין מאפייה למטבח קלאסי. העיקרון שמניע את המקום, הוא העובדה הברורה שהלחם מקבל במה של ממש והופך לנושא המרכזי במנות, תוך מחשבה על הפרטים הקטנים של טקסטורה, עיצוב וטעם. 


טוניסאי בלחם צ'ומה // צילום: שירה אילני אדלר

לטובת הקונספט החדשני פיתח ירון שנלר, השף-קונדיטור של מאפיית "ברד סטורי", לחמים מיוחדים ומגוונים, תוך שימוש בשיטות אפייה קלאסיות, לצד שיטות יותר מודרניות ועדכניות. במקום מגישים לחמים מיוחדים בעלי מרקמים וטעמים מגוונים, והדובדבן האמיתי הוא שכל לחם מותאם למנה ספציפית, כך שהמנה שנוצרה מספרת את הסיפור של הלחם עצמו. הלחם מצידו מייחד את המנה והופך אותה לחוויה שלא דומה לשום דבר.


טוניסאי בלב העיר // צילום: שירה אילני אדלר

אז הגעתי למקום והזמנו שלושה כריכים שונים כדי לראות על מה המהומה. המבורגר, כריך טוניסאי וכריך קפרזה. קדימה, הבו לי לחם. הטוניסאי (48 שקלים) מכיל ממרח פלפל צ'ומה, טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה, זיתי קלמטה ולימון כבוש. עד כאן הכל במקום. גולת הכותרת היא ללא ספק הלחם עצמו, לחם צ'ומה, רך ועסיסי עם טעמים ברורים של צ'ומה, מעט חריף ובעיקר, טרי. מגניב לגמרי ושינוי מרענן מהלחמנייה המטוגנת.

מנה נוספת, הקפרזה (44 שקלים), מורכבת מבריוש בזיליקום ומחביאה בתוכה מוצרלה לבנה רכה, בזיליקום, עגבנייה ובלסמי, קלאסיקה. אבל שוב, גם כאן הלחם לוקח את הכריך הזה למקום אחר, בפועל הגיע קרואסון פריך עם טעמי בזיליקום שהפך כל ביס לתענוג. 


המבורגר בלחמניית גאודה // צילום: שירה אילני אדלר

הכריך השלישי היה ההמבורגר. כן, צריך להודות על האמת - מדובר בסופו של דבר בכריך, גם אם שמור לו מקום של כבוד בקרב הישראלים כאוכל הרחוב האהוב כמעט ביותר. המלצרית המליצה והבטיחה, ולי לא נותר אלא להאמין, שמדובר בהמבורגר שאני אחזור בשבילו. גם כאן, לא טעיתם יש טוויסט בעלילה בכל מה שנוגע ללחמנייה, לחמניית גאודה, כמהין, קטשופ או חרדל. הלכנו על לחמניית גאודה, עם המבורגר נקי, במידת עשייה מדיום וול. בצהריים, ההמבורגר כולל שתייה ויעלה לכם 64 שקלים כולל תוספת לבחירה. יש גם אופציה לשליש בירה ב- 5 שקלים או כוס יין ב- 15 שקלים. ויש גם המבורגר טבעוני עם רוטב ברביקיו ושמן כמהין.


סיפורי לחם // צילום: בן יוסטר

אם לדייק בעובדות, האמת של המלצרית הייתה נכונה. הבשר היה לעיס מספיק ונימוח במידה, מתובל בעדינות, צרוב במקצועיות. איולי צ'יפוטלה נסך עוד רבדים של טעמים בבשר, וגולת הכותרת, שוב, הייתה הלחמנייה, שזרקה את כל המנה הזו לספירה באמת אחרת, לא עוד המבורגר רגיל, נוטף שומן שעושה טוב על הלב ומתקדמים הלאה, אלא המבורגר בליגה של הגדולים. האמת, אחד ההמבורגרים הטעימים שאכלנו לאחרונה.

אמנם המחיר לא זול, וצריך לתת את הדעת גם לנקודה הזו אבל בשורה התחתונה, ההמבורגר נותן מלחמה רצינית לכמה מההמבורגרים הרציניים שאני אוהבת ומוקירה בתל אביב. עכשיו נותר לי לטעום את יתר הלחמניות כדי להחליט מי במקום הראשון.


פרנץ טוסט לקינוח ראוי // צילום: שירה אילני אדלר

ובכדי לסיים את החגיגה הזמנתי פרנץ' טוסט'. בכל זאת, צריך להישאר נאמנים לקונספט (את דיאטת הפחמימות תשאירו ליום אחר). המנה מורכבת מבריוש מטוגן (ענק, חובה לחלוק, 47 שקלים) עם שלל תוספות בצידו, שהופך את המנה הזו ל"עשה זאת בעצמך" של הפרנץ' טוסט. קפה ולדרך, למציאות.

בפעם הבאה שתחלפו ליד ה"ברד סטורי", דעו לכם שרוקחים עבורכם בפנים חוויות קולינריות קצת אחרות, לחמים שיוצאים מהקופסה וכריכים שתופסים כיוון יצירתי ששווה להכיר, כי לחם זה כל הסיפור שם.

דיזינגוף 88 תל אביב, 03-5283888

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר