ד"ר דני גולד מונה לראש מפא"ת

גולד, תא"ל במיל', מחזיק בפרס ביטחון ישראל ונבחר להשיא משואה ביום העצמאות האחרון • מחליף בתפקיד את אופיר שהם

תא"ל (במיל') דני גולד מקבל את כתב המינוי מידי שר הביטחון ליברמן // צילום: דנה שרגא, משרד הביטחון // תא"ל (במיל') דני גולד מקבל את כתב המינוי מידי שר הביטחון ליברמן // צילום: דנה שרגא, משרד הביטחון ,
תא"ל (במיל') דני גולד מקבל את כתב המינוי מידי שר הביטחון ליברמן // צילום: דנה שרגא, משרד הביטחון // תא"ל (במיל') דני גולד מקבל את כתב המינוי מידי שר הביטחון ליברמן // צילום: דנה שרגא, משרד הביטחון

בטקס רשמי במשרד הביטחון נכנס הבוקר תא"ל (במיל') ד"ר דני גולד לתפקידו כראש המינהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת). גולד מחליף את אופיר שהם שכיהן בתפקי בשש השנים האחרונות ופורש ממערכת הביטחון לאחר 36 שנים.

גולד, בן 55,  מחזיק בשני תוארי דוקטור מאוניברסיטת תל אביב. הוא שירת במגוון רחב של תפקידים במערכי האלקטרוניקה, החימוש והלוחמה האלקטרונית בחיל האוויר ובמפא"ת. בין השאר הוא כיהן כראש מחלקת מערכות אלקטרוניקה ולוחמה אלקטרונית במפא"ת, וכראש מחלקת חימוש בחיל האוויר. 

בתפקידו האחרון במערכת הביטחון היה ראש מחקר ופיתוח שבמסגרתו היה אחראי על פיתוח מערכת "כיפת ברזל". לפני ארבע שנים זכה גולד בפרס ביטחון ישראל ובשנה שעברה נבחר להדליק משואה בטקס השאת המשואות ביום העצמאות. בטקס הכניסה לתפקידו הודה גולד לשר הביטחון, לרמטכ"ל ולמנכ"ל משרד הביטחון וציין כי קודמו בתפקיד, שהם, השאיר אחריו "עוצמה מסיבית".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר בטקס כי הוא נחשף ליכולות של מפא"ת בכמה הזדמנויות, והיה מגדיר זאת כ"תרגום של מדע בדיוני למציאות מוחשית".

ראש מפא"ת היוצא, אופיר שהם, אמר בטקס כי "מפא"ת הינו גוף מיוחד במינו שהופך חזון לביטחון". תחת שרביטו של שהם, בן 55, שיגרה מפא"ת לחלל את הלווינים אופק 9 ואופק 10.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר