לחוח שנשלח לטאבון עם גבינה, ביצה וירקות. סאלוף ובניו // צילום: רעות סהר // לחוח שנשלח לטאבון עם גבינה, ביצה וירקות. סאלוף ובניו

נמאס מחביתה: ארוחת בוקר ששוברת שגרה

אם גם אתם קצתם ברוטינת הקפה, מיץ התפוזים והצלוחיות הזעירות - לכו לסאלוף ובניו שבשוק לויסנקי // צילומים: רעות סהר

חיפוש בגוגל מעלה את ההשערה שיותר מחקרים נעשו על ארוחת הבוקר הטובה בתל אביב, מאשר על תכנון קווי התחבורה בה. הארוחה החשובה ביום הופכת בעיר המרכזית בארץ לטקס בורגני מחייב, ממקומות שבהם צריך להזמין מקום שבועיים מראש ועד בתי הקפה הגנריים, כל בית קפה והשורה האחת הזאת בתפריט שמבדילה אותו מהיתר. 

בסך הכל זה אותו הדבר - חביתה עם עשבי תיבול (כתוב ברבים אך הכוונה לעשב אחד בדרך כלל), סלט קצוץ או ירוק בקערונת חמודה, קפה ומיץ, לפעמים סחוט במקום, לפעמים טבעי, שזו מילה נרדפת לפריגת, כי בכל זאת אנחנו בתל אביב-ג'פה שהיא ממלכת התפוזים האל-זמנית וקצת קשה להודות פה שאתה לא סוחט בעצמך. ובל נשכח את הצלוחיות הקטנטנות, שהושאלו משבעת הגמדים ואפילו השיניים של המזלג לא נכנסות בתוכן, עם השילוב הקדוש של טחינה, טונה, אבוקדו (בעונה), גבינת שמנת וממרח זיתים.


הארוחה יותר שמחה עם קצת אלכוהול. צ'ייסרים על חשבון הבית

יש חריגות מהנורמה ויש בתפריט מקום לגיוונים, פה שקשוקה ירוקה ושם מאפה בלקני, אבל בסך הכל זה לא משנה לאן תיכנס - זה מה שאתה הולך לצאת איתו. עם הזמן, תל אביב התפתחה וקמו להם בתי מלון בוטיק עם נקודות אוכל של מפות לבנות ובופה עם כל מיני מלקחיים, ובראנצ'ים עם קונספט, אבל זה בא לא רק עם תפריט מימוסות אלא גם עם המתנה לשולחן וחשבון של דינר, כשהשמש אפילו עוד לא באמצע השמיים. אז איך יוצאים מהתבנית הזאת ונופלים לתוך ארוחת בוקר או בראנץ' מקוריים מבלי לחפור עמוק בכיס ומבלי לחכות בתור?


צלוחית ירוקים לפתיחה

מצאנו את עצמנו בשוק לוינסקי, אחד האזורים הצפופים בתל אביב בשישי בצהריים. בין המעדניות לבין חנויות הפיצוחים והממתקים, נפתחו בשנים האחרונות כמה בתי אוכל מעניינים שבהחלט מציעים אלטרנטיבה לתפריט התל אביבי הגנרי, ומלבד תפריטים מעודכנים - מציעים גם חווית אלכוהול ואווירה. לפני כמעט שנה נפתח מקום כזה על חורבות מעדנייה שנסגרה: סאלוף ובניו, חמארה תימנית. אז נכון שחמארה תימנית זה שילוב מילים נדיר, אבל הוא די ברור בהגדרתו משתי המילים האלו בלבד. החיבור בין אוכל תימני לאלכוהול עובד טוב, בעיקר בזכות כל הבצקים, שהם בסיס לא רע לארוחה רוויית משקאות משכרים. 


מוגש עם גרגירים וביצה ועשיר בטחינה. חומוס קומפלט

סאלוף ובניו נפתחה כשלוחה של מאפיית סאלוף הוותיקה בשוק התקווה, כשיתוף פעולה בין גיל צוברי, הנכד של סאלוף, לבין שותפים נוספים ממסעדת דלידה הסמוכה. המקום עצמו מעוצב נחמד, לא משהו מיוחד מדי, השירות לבבי ויעיל והתפריט מגוון ומציע גם מאכלים שאינם תימנים מובהקים. כאן המקום לציין שאם אתם נמנעים מגלוטן, זה כנראה לא המקום בשבילכם. 

המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!

עוד לפני ההזמנה, הונחה על השולחן שלנו צלוחית ירוקים חמודה שנשנשנו בזמן שעיינו בתפריט. החלטנו לחלוק כל מיני דברים והזמנו סלט של כרוב וכוסברה עם ג'עלה וחמוציות, חומוס קומפלט, כפי שהוא נקרא בסאלוף, ג'חנון עם רסק וביצה, ולחוח קומבינציה מהחלק התימני שבתפריט.


עגול, חם, שרוף בקצוות ומעולה. לחם הסאלוף

בסך הכל האוכל עשוי טוב, סלט הג'עלה חמצמץ ומרענן, תוספת נחמדה לאוכל כבד קצת, והחומוס עשוי לא רע. הוא מוגש עם גרגירים וביצה ועשיר בטחינה - מה שנותן לו מרקם קליל וידידותי למשתמש. לחוח קומבינציה היא מנה מעולה של לחוח, הפיתה התימנית הספוגית, שנשלח לטאבון כשעליו גבינה, ביצה וירקות. מאפה ארוחת בוקר מוצלח במיוחד.


החוליה החלשה של הארוחה. ג'חנון עם רסק וביצה

פחות מוצלח היה הג'חנון, שנראה בצורתו כקנוי, וגם הטעם לא היה ביתי במיוחד. רצינו לטעום את לחם הסאלוף, שעל שמו קרוי המקום, ולמרות שהיינו צריכים להיפרד מארבעה שקלים נוספים, הגיע לשולחן לחם עגול, חם, שרוף בקצוות ומעולה. שתינו אלכוהול, שהפך את הארוחה לשמחה במיוחד. בסאלוף ובניו לא שוכחים שהם חמארה ודואגים לפנק את הסועדים פה ושם בצ'ייסרים, מה שמרים כל ארוחה. 


אלטרנטיבה זולה לארוחות הבוקר הגנריות. סאלוף ובניו

אם מחפשים אלטרנטיבה זולה ומעניינת לארוחות הבוקר הגנריות, אז הסאלוף ובניו עומדים במשימה. אווירת השוק התזזיתית והאלכוהול הופכים את החוויה לשמחה במיוחד, גם אם הג'חנון קצת עצוב. 

חשבון:

סלט ג'עלה 21 ₪

חומוס קומפלט 23 ₪

ג'חנון וביצה 25 ₪

סאלוף 4 ₪ 

לחוח קומבינציה 26 ₪

כוס ערק שקדים 26 ₪

כוס ג'ין ולימונדה 26 ₪

סה"כ 151 ₪ 

--------------------------

סאלוף ובניו

נחלת בנימין 80, תל אביב

03-5221344

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...