אחד מאתרי האינטרנט המסחריים הכיפיים ביותר שגיליתי לאחרונה, באיחור קל אני מודה, הוא אתר האינטרנט של נוטלה. ממרח השוקולד הממכר והאהוב כבר מזמן הפך אצלי במטבח לחומר גלם פופולרי ביותר. אני שואבת ממנו השראה ומשתמשת בו לאפייה, מילוי, הקצפה וחיסול ממוקד של חשקים מתוקים.
באתר הצבעוני והמשמח אפשר למצוא מתכונים מגוונים, צילומים מפתים מכל העולם ורעיונות אינספור. בנוסף, עמוד הפייסבוק החדש של נוטלה בעברית מעדכן ומחדש לקהל המעריצים המושבע באופן שוטף.
אתר נוטלה: http://www.nutella.com/en/int/
עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/NutellaIsrael/timeline
ובינתיים, הנה כמה רעיונות מפתים וטעימים וכה פשוטים להכנה:
עוגת הפתעה
החומרים (ל־8 מנות):
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־190 מעלות.
2. מקציפים נוטלה עם ביצים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
3. יוצקים את העיסה לתבניות אפייה אישיות קטנות.
4. טומנים בלב כל עוגה ממתק שוקולד.
5. אופים במשך 12 דקות עד שמשחים. מצננים דקתיים ומגישים.
עוגה בחושה עם נוטלה וקפה
רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה
1.5 כוס סוכר דמררה (300 גרם)
3 יח' ביצים
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
1 כף גדושה נס קפה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס שמנת של פעם
1/4 כוס חלב
לתערובת שוקולד לוז:
3/4 כוס ממרח שוקולד אגוזי לוז (נוטלה או כל ממרח אחר שעונה להגדרה)
3 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה:
1. בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים ביצים בהדרגה.
3. מערבבים קמח עם נס קפה, סודה ומלח.
4. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת וחלב ויבשים.
5. מחממים מעט ממרח שוקולד לוז ושמנת מתוקה.
6. מצננים מעט ומערבבים פנימה 1/4 מבלילת העוגה
7. יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לשתי תבניות אינגליש קייק, מעל מזלפים 1/2 מכמות מלית השוקולד ושוב שכבה לבנה ושוקולד
8. בעזרת חוד של סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש
9. אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
עוגיות ממרח שוקולד אגוזים
רשימת חומרים לכ-30 עוגיות:
2 וחצי כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
1 צנצנת ממרח שוקולד אגוזים (נוטלה או כל ממרח אחר)
1 חלבון
1/2 כוס אגוזי לוז קלופים טחונים / שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, מחלקים לשני חלקים ושומרים עטוף במקרר במשך כ-20 דקות.
2. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל בצק ליריעה מלבנית בעובי 1/2 ס"מ.
3. מורחים חצי צנצנת ממרח שוקולד ומגלגלים לגליל ארוך.
4. מחזירים למקרר ובינתיים חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
5. מברישים את הגלילים בחלבון ביצה מוקצף קלות, מפזרים כמות נדיבה של אבקת אגוזים.
6. מניחים את שני הגלילים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
7. בעזרת סכין משוננת חורצים חריצים בעומק כמה מ"מ ובמרווח אצבע האחד מהשני.
8. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-10 דק'. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.
9. מצננים מעט ומיד ממשיכים לפרוס את הגלילים לשבלולים לפני שמתקרר לגמרי.
10. לאחר שהעוגיות קרות לחלוטין מאחסנים בקופסא אטומה.
ריבועי נוטלה וחמאה מלוחה
רשימת חומרים לכ-20 עוגיות (תלוי בגודל כמובן):
100 גרם חמאה מלוחה קרה וחתוכה לקוביות
125 גרם חמאה רגילה קרה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כף אבקת וניל/ מחית וניל/ תמצית וניל משובחת
2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס אגוזי לוז קלופים וגרוסים
1 כוס ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים את כל המרכיבים למעט האגוזים והנוטלה לפירורי בצק (מעבדים לאט ובפולסים ועוצרים לפני שהבצק מתגבש לגמרי).
2. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצק, מוסיפים אגוזי לוז גרוסים ומניחים במקרר.
3. ממשיכים לעבד את הבצק הנותר בעזרת הידיים לבצק אחיד.
4. משטחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית 20X30 ס"מ.
5. אופים בחום נמוך, 165 מעלות במשך כ-15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.
6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מורחים שכבה נדיבה של ממרח נוטלה, מכסים בפירורי בצק ומחזירים לתנור.
7. אופים במשך 20 דקות נוספות עד שמזהיב.
8. מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן וחותכים לריבועים בטרם מקשה ומתקרר לגמרי.
9. אחרי שהריבועים מתקררים, שומרים בצנצנת אטומה.
עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו