כלכלת איחוד האמירויות נהנית ממצבורי נפט וגז עשירים. מאגרי הנפט של האיחוד מהווים קרוב לשישה אחוזים ממאגרי הנפט העולמיים, ומצבורי הגז באיחוד - מעט יותר משלושה אחוזים. עם זאת, מנהיגי האיחוד יודעים שלא לעולם חוסן. מוקדם יותר השנה, הזהיר יורש העצר של אבו דאבי, שיח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן, כי מיכלית הנפט האחרונה של האמירות תצא בעוד חמישים שנה.
לשם כך הקימה איחוד האמירויות את העיר מסדר, פרבר חדש במידבריות אבו דאבי, בניסיון לייצר תשתית לעולם בלי נפט. סמטאות צרות ומוצלות נמתחות בינות לבניינים, שעליהם מורכבים פאנלים סולאריים, ומנתבות את הרוח כדי לצנן את העוברים והשבים. בין הבניינים נעות מכוניות חשמליות בלי נהג.בקצה העיירה החדשה מוצבת תחנת כוח סולארית בעוצמה של עשרה מגה-וואט המספקת אנרגיה נקייה לעיר.

הדמיה של העיר במבט על
הקמת העיר הוכרזה רק לפני שמונה שנים, וכבר ניתן לראות בה מבנים רבים. עם זאת, בניגוד להבטחות כי במקום יחיו 40,000 בני אדם, כיום מתגוררים במסדר רק כמה מאות - רובם סטודנטים. בעיר מסדר הוקם גם המכון למדע וטכנולוגיה, המהווה את חזית הפיתוח של אנרגיה מתחדשת באיחוד האמירויות.
"אנחנו מבינים שכדי לשמר את העליונות שלנו בתחום האנרגיה, עלינו להיכנס לתחום האנרגיה המתחדשת - ואנו עושים זאת", אמר בכיר במסדר לסוכנות הידיעות הצרפתית. בכיר אחר אמר כי לאיחוד האמירויות "תוכנית גדולה למנף את המשאבים שלה לתחום החדש הזה". איחוד האמירויות צופה כי תשקיע 35 מיליארד דולרים באנרגיה נקייה עד 2020, מתוכם 20 מיליארד שיושקעו בתחנת כוח גרעינית.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מסדר שותפה במיזמי אנרגיה מתחדשת ברחבי העולם. בתוך אבו דאבי, מסדר בנתה את החווה הסולארית הגדולה בעולם, בעלת היכולת לספק 100 מגה-וואט. היא גם תומכת במטוס הסולארי שהמריא מאבו דאבי בחודש מארס וניסה להקיף את העולם, אך נאלץ לסיים את מסעו בהוואי בשל תקלה בסוללה.
"בחמש השנים האחרונות, השקיע איחוד האמירויות 840 מיליון דולרים במיזמי אנרגיה מתחדשת ב-25 מדינות", אמר ראש אגד אנרגיה ושינויים אקלימיים במשרד החוץ של איחוד האמירויות.

הסמטאות נועדו לצנן את האוויר // צילום: אי.אף.פי
לא רק איחוד האמירויות מעוניין באנרגיה מתחדשת. בחודש הבא תיפתח תחנת כוח סולארית במרוקו, שתהיה אחת מתחנות הכוח הסולאריות הגדולות בעולם. תחנת הכוח, שנבנית בעזרתה של סעודיה, מהווה צעד גדול בדרכה של מרוקו לעמוד ביעד האנרגיה שלה השאפתני שלה: המדינה הצפון אפריקנית שואפת כי עד שנת 2020, 42% ממקורות החשמל שלה יהיו מאנרגיה מתחדשת.
תחנת הכוח צפויה, בשלבה הסופי, לספק את צורכי האנרגיה של העיר ורזאזאת שבמרכז מרוקו במשך 20 שעות ביממה.