צילום: איתיאל ציון // פיסטוק ושוקולד מריר. מוזגים את התערובת ל־2 תבניות

עוגות לדרך

עם קוקוס, עם שוקולד או עם פיסטוק: 3 עוגות בחושות שאפשר לקחת לפיקניק ביום העצמאות

יום העצמאות הוא הזדמנות נפלאה לחגיגה בחיק הטבע, ומה נחמד יותר מפיקניק עם המשפחה או החברים? כדי להוסיף סיבה למסיבה מוקדש המדור לעוגות קלילות שמתאימות לפיקניק - עוגות בחושות שלא דורשות קירור וישרדו בתנאי הטבע. חג עצמאות שמח!

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

עוגת מרציפן, קוקוס ותותים 

עוגה רכה המתאימה לטיול בחיק הטבע, ובכלל לכל אירוע חגיגי. קוקוס הולך נהדר עם מרציפן ותות שדה, וכדאי לנצל את סוף עונת התותים לפני שייעלמו. חשוב להשתמש במרציפן איכותי ורך המכיל אחוז גבוה של שקדים.

החומרים (ל־2 תבניות אינגלישקייק מספר 3):

√ 500 גר' מרציפן איכותי, 50% שקדים לפחות

√ 4 ביצים במידה L

√ 2 כפות סוכר דמררה (30 גר')

√ 3 כפות קמח תפו"א (45 גר')

√ 3/4 כוס קוקוס טחון (85 גר')

√ כף קמח גדושה (15 גר')

√ 1/2 כפית אבקת אפייה

√ קורט ונילין

√ 2 חלבונים מביצים במידה XL 

√ 2 כפות סוכר (30 גר')

√ 190 גר' חמאה/ מחמאה

√ 10 תותי שדה חצויים

למרנג (נשיקות):

√ 2 חלבונים מביצים במידה XL

√ 1/2 כוס פחות 2 כפות שטוחות סוכר (80 גר')

√ שליש כוס אבקת סוכר

לקישוט:

√ אבקת סוכר

√ 5 תותים חצויים

אופן ההכנה: מחממים תנור ל־160 מעלות. מרככים את המרציפן במעבד מזון ומכניסים בהדרגה 3-2 ביצים. מוסיפים סוכר דמררה, קמח תפוחי אדמה, קוקוס, קמח, אבקת אפייה וונילין. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את שאר הביצים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

במיקסר או בקערת ערבוב מקציפים את 2 החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

ממיסים חמאה, מצרפים אותה לתערובת המרציפן, וכשהתערובת חלקה מקפלים את קצף החלבונים אל תוך תערובת המרציפן בעדינות.

מוזגים את התערובת ל־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה או מרוססות בשכבת שמן דקה. מפזרים בכל תבנית כמה חצאי תותים. 

אופים כ־45-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מכינים את המרנג: מחממים תנור ל־110 מעלות. 

מקציפים את החלבונים עד לקבלת תערובת עם בועות. מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבול וממשיכים לערבל כ־2-1 דקות עד לקבלת קצף יציב. 

עוצרים את פעולת המקצף או המיקסר ומקפלים פנימה את אבקת הסוכר. 

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פייה לבחירתכם ומזלפים גבעות בגודל אחיד על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

אופים כ־45 דקות עד לקבלת עוגיות נשיקה הנפרדות בקלות מנייר האפייה. מצננים את העוגה כשעה. 

להגשה: מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על כלי הגשה. בוזקים אבקת סוכר בשוליים הגבוהים ומעטרים בחצאי תות שדה ובנשיקות.

עוד במדור האוכל:

שף עומר מילר פותח את הפה (וגם משתף במתכונים לגריל של יום העצמאות)

במיוחד למנגל: המלצות על יינות מרעננים באריזת קרטון

ירוק בעיניים: מאיה דרין עם שלושה מתכונים אביביים

המלצה: הפיצה המושלמת של "בית העם"

מרציפן ותותים. לכל אירוע  // צילום: איתיאל ציון

עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר 

עוגה בעלת טעמים שוקולדיים־אגוזיים שמשתלבים נהדר. לגירסה חלבית, מומלץ להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.

החומרים (ל־2 תבניות אינגלישקייק מספר 3):

√ 175 גר' חמאה/ מחמאה 

√ 2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים; 250 גר')

√ 1/3 1 כוסות אבקת סוכר (165 גר')

√ 2 כפות קורנפלור (30 גר')

√ 2 כפות קמח (20 גר')

√ 50 גר' מחית פרלינה־נוגט מאגוזי לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

√ 25 גר' פסטה לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

√ 1 כף אמרטו או רום (10 גר')

√ 1 חלמון 

√ 8 חלבונים 

√ 1/2 כוס פחות כף אחת סוכר (90 גר')

√ 100 גר' שוקולד מריר מגורר

לציפוי העוגה:

√ 200 גר' שוקולד מריר מומס

√ 30 גר' שמן קנולה או שמן זרעי ענבים

לקישוט:

√ 100 גר' שוקולד מריר מומס

√ חופן אגוזי לוז חצויים

אופן ההכנה: מחממים תנור ל־160 מעלות. ממיסים את החמאה.

בקערה נפרדת מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.

מערבבים מחית פרלינה־נוגט, פסטה לוז ואמרטו או רום ומאחדים את התערובת עם תערובת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ו־4 חלבונים ומערבבים היטב בכף עד לקבלת תערובת אחידה. 

מערבבים חלק מהתערובת עם החמאה המומסת. מחזירים את התערובת עם החמאה לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.  

מקציפים את 4 החלבונים הנותרים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 

מקפלים את קצף החלבונים לבלילה, מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוזגים את הבלילה שהתקבלה ל־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה או מרוססות במעט שמן אופים כ־45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.

לציפוי: מערבבים את השוקולד המומס והשמן לתערובת אחידה ומוזגים על העוגה. 

לקישוט: משטחים את השוקולד בין 2 ניירות אפייה או שקפי ניילון לשכבה דקה מאוד. לאחר דקה חותכים את השוליים בסרגל ויוצרים מלבן שמידותיו קטנות ממידות העוגה. מניחים בצד להתייצבות, ולאחר מכן מניחים על העוגה. 

ממיסים את השוליים שחתכנו ממשטח השוקולד ובעזרת כפית מטפטפים במהירות ליצירת דקורציה על לוח השוקולד שהנחנו על העוגה. מעטרים בחצאי אגוזי לוז. 


לוז, שקדים ושוקולד. מקפלים את קצף החלבונים // צילום: איתיאל ציון

עוגת פיסטוק ושוקולד מריר

עוגה בחושה אוורירית ורכה הודות לכמות החלבונים הגדולה שבה. הפיסטוקים מעשירים את העוגה, והשוקולד המריר מוסיף לטעם ולמראה. 

החומרים (ל־2 תבניות אינגלישקייק מספר 3):

√ 250 גר' חמאה/ מחמאה

√ 8 חלבונים 

√ 2 חלמונים 

√ 150 גר' סוכר

√ 2 כוסות פחות כף אחת אבקת שקדים (230 גר') 

√ 1/2 3 כוסות אבקת סוכר (420 גר')

√ 3/4 1 כוסות אבקת פיסטוק (פיסטוקים קלופים וטחונים דק; 190 גר')

√ 1/2 3 כפות קורנפלור מנופה (55 גר')

√ 120 גר' מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

לקישוט:

√ 125 מ"ל שמנת מתוקה

√ 250 גר' שוקולד מריר מומס

√ מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה: מחממים תנור ל־150 מעלות. ממיסים את החמאה.

במיקסר מקציפים 4 חלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. מניחים בצד.

בקערת ערבוב מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר, אבקת פיסטוק וקורנפלור לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את שאר החלבונים עם מחית הפיסטוק ו־2 החלמונים. מאחדים את 2 התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מערבבים חלק מהתערובת עם החמאה המומסת. מחזירים את התערובת עם החמאה לקערה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת ומערבבים לתערובת אחידה.

מוזגים את התערובת ל־2 תבניות. אופים כ־45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים כשעה.

לקישוט: משטחים 100 גר' שוקולד בין 2 ניירות אפייה או שקפי ניילון לשכבה דקה מאוד. לאחר דקה חותכים את השוליים בסרגל ויוצרים מלבן שמידותיו קטנות ממידות העוגה. מניחים בצד להתייצבות, ולאחר מכן מניחים על העוגה. מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה. מוזגים את השוקולד המריר הנותר ומערבבים היטב. מקררים חצי שעה עד שעה להסמכה. מעבירים לשק זילוף עם פיית זילוף צרה ומזלפים על העוגה בצורה חופשית. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים. 

shemo1@bezeqint.net

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...