סמסונג השיקה מצלמה המותאמת כמו כפפה לצילומי סלפי. היא דקה יחסית, רק 22.5 מ"מ, קלה, 160 גרם בלי עדשה, אפשר לאחוז בה ביד אחת, יש לה עדשה רחבה שיכולה לתפוס רקע רחב והרבה פרצופים ואפשר לסובב את המסך שלה ב־180 מעלות כך שאפשר לראות בדיוק מה ייראה בתמונה שבה אנו מככבים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
NX mini של סמסונג היא הרבה יותר מסתם מצלמה. היא כבר בליגה של עדשות מתחלפות. החיסרון היחיד שלה הוא שהזום הוא ידני. צריך לסובב את טבעת העדשה כדי להשיג זום, והוא לא נוח לצילומי פורטרט מרחוק. אבל למשימות הסלפי היא פשוט מעולה. שלוש דרכים לצילום: הראשונה, עם השהיה של שלוש שניות; השנייה, המצלמה מזהה פרצוף מחייך ומצלמת אותו; והשלישית - היא מזהה קריצת עין ומצלמת אחרי 3 שניות. יש כמובן חיבור WiFi לשיגור הצילומים ברשת לשמירה מיידית ולפרסום ברשתות החברתיות, שכולם יראו, ומייד. גם כשהמצלמה כבויה, אם מסובבים את הצג היא נכנסת מייד למצב של צילום עצמי עם שיהוי של 3 שניות.
למען האמת, אני לא אוהב את אופנת הסלפי. היא מזכירה לי את המילה selfish יותר מאשר כל מילה אחרת, ומזכירה לי רגעים של בדידות כשטיילתי לבד, מסביב לעולם, ולא היה מי שיצלם אותי. אבל האופנה הזו כל כך חזקה עד שמילון אוקספורד העולמי הכתיר את המילה selfie כ"המילה של שנת 2013". צילום הסלפי של אלן דג'נרס באוסקר השנה רק הגביר את האופנתיות, והמצלמה של סמסונג פשוט מתלבשת בצורה האופנתית ביותר. יש בה גם כל החידושים הטכנולוגיים שסמסונג יודעת לשלב במוצריה. מסך המצלמה בגודל של 3 אינץ' הוא מסך מגע רב נקודתי, עם תפריטים שהם כותרת ותמונה, בלי הסברים, אבל מאוד אינטואיטיבי, כך שגם את המדריך ל"התחלה מהירה" לא היינו צריכים כדי להפעיל את רוב הפונקציות.
תחושה של יוקרה
המסך מאוד ברור, ויש אפשרות לצילום אוטומטי, אך במקביל אפשר לבחור מצב "חכם" ובו יש כמה אפשרויות לבחירה, כגון "פנים יפות" שמוריד את כל מה שלא רצינו שיראו בפנים שלנו, או "זיהוי פנים", שימקד את המצלמה בפנים מוכרות. יש צילום נבחר מתוך סידרת תמונות כדי שתצא הטובה מכולן, ועוד אפשרויות כגון צילום רציף, צילום נוף, צילומי שקיעה, צילום של מופעי זיקוקין, וגם צילום ילדים, מצב שבו נשמע צליל מצחיק שמושך את תשומת ליבם כדי שיסתכלו על המצלמה. כשנוגעים בצג, האזור שבו נגענו יהיה במוקד, אם כי עומק המוקד מאוד גדול, שכן העדשה רחבה 9-27 והצילום ברזולוציה של 20.5 מיליון פיקסלים. הסוללה מאפשרת לצלם 530 צילומים עם עדשת הזום הרחבה.
צילומי הווידאו יוצאים באיכות HD בקצב של 30 תמונות לשנייה. אפשר לערוך את הסרטון ולהוציא ממנו כמה תמונות נבחרות. כאן ניכר חסרונו של הזום האופטי, אם כי יש אפשרות לרכוש עדשת טלה־זום נוספת.

סמסינג אלס? המצלמה של סמסונג // צילום: יח"צ
המצלמה נותנת תחושה של יוקרה. הגוף עשוי מגנזיום בגימור דמוי עור בצבע לבן. שולבה גם טכנולוגיית NFC לחיבור קירבה לטלפון חכם או לטאבלט. עוד יש אפשרות להפוך את המצלמה למוניטור של תינוקות; מציבים את המצלמה ליד מיטת התינוק והיא משדרת את המראות והקולות לטלפון הסלולרי שלנו בחדר השני. לפונקציה זו יש להוריד אפליקציה מהאתר של סמסונג.
השורה התחתונה: סלפי, אנחנו מוכנים לאופנה החדשה!