פלסטיק שווה התמכרות – כך טוען קמפיין חדש של סטודנטים לתקשורת המבקש לגמול אותנו משימוש היתר בשקיות הפלסטיק המזהמות לרגל יום הימים והאוקיינוסים הבינ"ל שיצוין לראשונה בישראל להעלאת המודעות לשמירה על החופים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
יום הימים והאוקיינוסים הבינלאומי, נוסד במטרה להעלות את המודעות לסכנות המסתתרות מתחת לפני המים ולבעיות והנזקים שבני האדם יוצרים. לקראת יום זה שיצוין לראשונה בישראל, יזמו סטודנטים מתכנית מצוינות בביה"ס לתקשורת של המכללה האקדמית בנתניה, קמפיין תקשורתי להפחתת השימוש בפלסטיק.
קבוצת הסטודנטים שעבדה במשך חצי שנה על הפרויקט במטרה למנוע זיהום במי הים ולהפחית את השימוש בפלסטיק, יצרה קמפיין מקורי של סרטונים 'וידויים' קצרים המשווים את צריכת היתר של שקיות פלסטיק להתמכרות של ממש. הקמפיין תחת הסלוגן "הכל חוזר אליך ופלסטיק בידיך" משודר השבוע במסגרת זמן קהילה בערוצים 2 ו-10 וערוץ ברשת בעמוד פייסבוק שהוקם במיוחד, בערוץ אינסטגרם וביוטיוב.
את הקמפיין הפיקו הסטודנטים במסגרת לימודי התקשורת במכללה האקדמית נתניה, עבור עמותת "אקולנוע" שיזמה הפנינג של שלושה ימים לקראת יום האוקיינוסים והימים הישראלי הראשון.
מאחורי הקלעים של הפרויקט עומדים נתונים מדאיגים: בישראל, בניגוד למקומות אחרים בעולם, קיימת מודעות נמוכה לסכנות שמרחפות כתוצאה מזיהום מי הים. מחקרים רבים הוכיחו שהפלסטיק שאנו משתמשים אינו מתכלה, אלא הופך למיקרו פלסטיק, וחלקיקיו גרמו לחיות ימיות בתנאי מעבדה, להעלות את ריכוז הרעלים בגופן ב-80%. לכן בני האדם עלולים להיות בסכנה ממשית מאחר ומדובר בפגיעה בשרשרת המזון. הפלסטיק מגיע מכל מקום ולכל מקום ובמיוחד לים, דרך הביוב, הנחלים, הרוח ומה שאנחנו משאירים בים אחרי בילוי. גם אם הושלך הפלסטיק לפח, הכמויות האדירות שאנחנו לא מפסיקים לקנות, חוזרות אלינו בחזרה בים ובחופים. כלים חד פעמיים, שקיות או בקבוקי שתייה, עלולים לחזור אלינו בכל מיני דרכים, החל מזיהום ואפילו על גבי הצלחת שלנו.
בימים חמישי ושישי (5-6/6) יתקיים הפנינג גדול בנמל יפו בו יוצג הקמפיין לקהל הרחב לקראת יום הימים והאוקיינוסים שיתקיים בשבוע הבא.
ד"ר אמיר הר גיל, ראש תכנית המצוינות בתקשורת במכללה האקדמית נתניה: "הרעיון לקמפיין "הכל חוזר אליך ופלסטיק בידך" נולד מתוך הבנה שהמודעות בישראל לזיהום סביבתי נמוכה מאוד ביחס למדינות אחרות בעולם. זה מדהים לראות כיצד הסטודנטים מפיקים לבד פרויקט כ"כ גדול וחשוב למען איכות הסביבה ובריאותם של אזרחי מדינת ישראל – החל משלב החשיבה על הרעיון, כלה בביצוע, כתיבה והפקה ועד למימוש מלא בפלטפורמות התקשורתיות הבולטות ביותר."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו